Smartphone-ul utilizat in scop de business, un risc pentru securitatea datelor

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 13:59
1327 citiri
Smartphone-ul utilizat in scop de business, un risc pentru securitatea datelor

Erorile si abuzurile angajatilor ce utilizeaza smartphone-uri, tablete si laptopuri in scopuri de business, reprezinta cel mai mare risc privind securitatea informatiilor.

Conform unui studiu Deloitte, realizat in 25 de tari, printre care si Romania, indica utilizarea smartphone-urilor si a tabletelor in scopuri de business ca fiind cel mai mare factor de risc in ceea ce priveste securitatea informatiilor, scrie Realitatea.net.

Avand in vedere faptul ca amenintarile la adresa securitatii in sectorul IT sunt in crestere, impactul incidentelor de securitate este mai mare, in timp ce companiile de IT nu reusesc sa faca fata evolutiei continue in acest mediu.

Capacitatea de a accesa informatii oriunde si oricand sporeste amenintarile la adresa securitatii informatice, a afirmat Jacques Buith, consultant in domeniul securitatii informatiilor de la Deloitte.

Aproximativ 20% dintre companiile din cadrul studiului au declarat ca cele mai mari pericole cu care se confrunta sunt eroarea umana a angajatilor si abuzul acestora.

Adoptarea noilor tehnologii impune si o adaptare continua a mecanismelor de securitate, tehnologia cloud computing fiind considerata de o treime din companii drept cea mai importanta tehnologie din domeniul securitatii informatiilor.

Astfel, in topul amenintarilor asupra securitatii se afla dispozitivele mobile, urmate de brese in sistemul de securitate ce implica terti, erori din partea angajatilor, adoptarea rapida a tehnologiilor noi si abuzul angajatilor referitor la sistemele IT si informatice.

#smartphone, #smartphone securitatea informatiilor, #cloud computing , #Internet hacking