Studiu: Tranzactiile bancare si cele pe Internet nu sunt sigure

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 09:55
1477 citiri
Studiu: Tranzactiile bancare si cele pe Internet nu sunt sigure

Un defect in modul in care informatiile sunt criptate in cadrul tranzactiilor bancare sau al tranzactiilor pe internet a fost descoperit de catre o echipa de cercetatori elvetieni si americani.

In acest sens, un program utilizat pentru criptarea unor astfel de informatii a fost testat de catre cercetatori, potrivit unui studiu publicat marti de catre Electronic Frontier Foundation (EFF).

Sistemul a functionat "asa cum era de asteptat" in cele mai multe cazuri, dar nu a oferit "securitate" in 0,2% din cazuri, indica studiul condus de Arjen Lenstra, de la Ecole Polytechnique Federale din Lausanne ( EPFL).

"Consecintele unor astfel de defectiuni sunt extrem de grave", au comentat Dan Auerbach si Peter Eckersley, doi membri EFF. Aceasta "ar putea permite unor spargatori de coduri sa afle informatii confidentiale, cum ar fi parole sau continutul mesajelor".

EFF a dat asigurari ca va lucra impreuna cu Ecole Polytechnique Federale din Lausanne pentru a-i alerta pe operatorii de servere care utilizeaza aceste sisteme de criptare vulnerabile.

#tranzactii bancare, #tranzactii internet, #tranzactii internet sigure , #Internet hacking