SUA "ataca" site-urile Al Qaida in Yemen

Joi, 24 Mai 2012, ora 09:47
1097 citiri
SUA "ataca" site-urile Al Qaida in Yemen

Serviciile americane de informatii au efectuat un atac cibernetic, de succes, impotriva site-urilor gruparii teroriste Al Qaida in Yemen, a anuntat miercuri seara secretarul de stat Hillary Clinton.

"Experti ai Departamentului in domeniul securitatii cibernetice au spart site-urile propagandistice ale Al Qaida in Yemen", a afirmat dna Clinton, citata de agentia de presa RIA Novosti, la un dineu desfasurat la Tampa /Florida/ cu ocazia marcarii "saptamanii serviciilor speciale" zilele acestea in SUA.

Serviciile specializate, a spus secretarul de stat, au 'reusit sa retraga' de pe site-uri apelurile la asasinarea cetatenilor americani, precum si materiale care aratau locuitori ucisi in Yemen, in semn de razbunare de catre radicalii islamisti.

Clinton a precizat ca aceste atacuri cibernetice au fost realizate de angajati ai Departamentului de Stat, "care monitorizeaza spatiul web si retelele sociale in cadrul programului privind prevenirea recrutarii de noi simpatizanti de catre Al Qaida".

Este prima oara cand un oficial american de asemenea rang recunoaste desfasurarea unei astfel de operatiuni, noteaza RIA Novosti.

"Acest atac cibernetic este parte a unei operatiuni mult mai complexe de combatere a terorismului", a spus ea, subliniind ca, in aceasta problema, SUA vor merge mai departe decat "eliminarea lui Osama ben Laden".

Administratia americana a recunoscut anterior ca Statele Unite isi rezerva dreptul de a recurge la atacuri cibernetice pentru a-si neutraliza adversarii.

"Acest lucru este posibil numai dupa consultarea si aprobarea operatiunii la cel mai inalt nivel al guvernului", a indicat la sfarsitul lunii aprilie, vorbind la o conferinta pe tema securitatii cibernetice la Arlington, o suburbie a Washingtonului, amiralul Samuel J. Cox, seful comandamentului de aparare cibernetica al SUA.

El a subliniat, de asemenea, ca administratia americana are o atitudine echilibrata in aceasta privinta, intrucat recurgerea la "arma cibernetica" este o insotita de mai multe "efecte secundare negative" si, prin urmare, necesita planificare serioasa si calcularea tuturor consecintelor. Amiralul Cox a mai spus atunci ca infrastructura Statelor Unite este suficient de protejata de un atac cibernetic din afara.

#atac cibernetic site Al Qaida, #atac cibernetic Al Qaida, #hackeri Al Qaida , #Internet hacking