Un hacker american s-a razbunat pe rusi spargand site-ul Ministerului de Externe de la Moscova

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 17:34
12411 citiri
Un hacker american s-a razbunat pe rusi spargand site-ul Ministerului de Externe de la Moscova
Foto: Hot Hardware

Atacurile hackerilor rusi impotriva unor institutii administrative si politice din Statele Unite au ajuns sa fie privite ca o chestiune de onoare nationala pentru infractorii cibernetici de peste ocean.

Asa se face ca un hacker american, cunoscut sub numele de The Jester, a luat taurul de coarne si le-a aplicat rusilor o corectie cu armele lor, relateaza CNN Money.

Americanul a lansat vineri, 21 octombrie, un atac asupra site-ului Ministerului de Externe din Rusia si a lasat un mesaj extrem de simplu: nu-i mai atacati pe americani.

"Tovarasi! Intrerupem programul obisnuit al site-ului Ministerului Afacerilor Externe din Rusia pentru a va aduce la cunostinta un mesaj extrem de important.

Lasati-o balta! Poate ca sunteti in stare sa va manifestati influenta asupra natiunilor vecine, dar aceasta este America. Nimeni nu e speriat de voi", a scris Jester pe pagina oficiala a institutiei.

Reactia hackerului vine dupa ce Guvernul american a acuzat recent Rusia de implicarea in campania prezidentiala din Statele Unite, agentiile de spionaj ale Moscovei fiind suspectate ca ar sta in spatele spargerii serverelor Partidului Democrat si lansarii unor documente confidentiale prin intermediul retelei Wikileaks.

Guvernul de la Moscova si Presedintele Vladimir Putin au negat cu vehementa orice implicare in acest scandal, starnind astfel furia hackerului american The Jester.

"Hai sa fim seriosi, stiu ca voi ati fost, chiar daca folositi alt proxy, stiti la fel de bine ca sunteti vinovati", a adaugat Jester in mesajul lasat pe pagina oficiala a Ministerului Afacerilor Externe.

Jester are la activ si atacuri impotriva site-urilor folosite de retelele jihadiste si a ajutat la identificarea unor potentiali teroristi, iar un fost agent FBI nu s-a sfiit sa-l numeasca "Batman al Internetului".

Hackerul a dat chiar si o declaratie oficiala pentru postul american CNN sustinand ca s-a infuriat dupa ultimul atac cibernetic organizat de rusi la finalul saptamanii trecute.

"Am vrut sa le trag una peste ochi si sa scap de sentimentul ca numai noi ne luam plame peste fata. Nu o sa stau sa vad cum ne rad prapaditii astia in fata. Acum e weekend in Rusia, sper sa nu aiba timp sa repare pagina pana luni", a explicat Hackerul, vineri, dupa isprava sa.

Jester a folosit o metoda de operare veche, cautand vulnerabilitatile site-ului oficial pentru a introduce acolo codul sau, care a rescris apoi programul sub forma mesajului citat.

La final nu s-a putut abtine sa nu adauge si o replica dintr-un film cu James Bond: "Ganditi-va la asta ca la un salut profesional sau, daca vreti, un mesaj de genul - Din SUA, cu dragoste".

#The Jester, #hackeri SUA, #atacuri cibernetice Rusia, #razbunare hackeri , #Internet hacking