Un roman face inchisoare 4 ani in SUA pentru furt pe Internet

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 08:42
2177 citiri
Un roman face inchisoare 4 ani in SUA pentru furt pe Internet

Un roman in varsta de 39 de ani a fost condamnat miercuri de un tribunal din orasul american New Haven la patru ani de inchisoare pentru participarea la o schema extinsa de phishing pe Internet, scrie presa locala citandu-l pe David Fein, procurorul districtului Connecticut.

Dragos Razvan Davidescu a pledat vinovat anul trecut in luna octombrie, el fiind extradat din Romania catre SUA impreuna cu alti sase inculpati in acelasi dosar de conspiratie pentru frauda bancara si frauda legata de dispozitive de acces, in total 19 romani fiind pusi sub acuzare in acest caz. Dintre acestia a mai fost gasit vinovat si Bogdan Boceanu, in varsta de 29 de ani, dar sentinta in cazul sau nu a fost inca pronuntata.

In luna iunie 2005 o rezidenta din Madison, Connecticut, a contactat FBI-ul sesizand ca a primit un e-mail suspect care pretindea sa fie de la People's Bank din Connecticut. In e-mail se afirma ca profilul accesului bancar on-line al destinatarului a fost blocat si acesta trebuia sa clicheze un link catre o pagina web unde sa introduca informatii pentru "deblocarea" lui.

Pagina de web era de fapt gazduita pe un calculator din Minnesota, iar datele personale si financiare erau trimise prin e-mail unor persoane din Romania, sau intr-un cont "colector".

Participantii la inselaciune erau persoane din Craiova si zone invecinate. Ei au folosit si distribuit o serie de conturi colectoare, care contineau mii de mesaje e-mail cu numere de carduri de credit sau debit, datele de expirare, coduri CVV, coduri PIN, precum si alte informatii precum fi nume, adrese, numere de telefon, date de nastere si numere de securitate sociala. Cu ajutorul acestor informatii personale si financiare, ei accesau conturi bancare si linii de credit si retrageau fonduri fara autorizatie, adesea din ATM-uri din Romania.

Davidescu a fost implicat in aceasta schema intre anii 2004 si 2006, el obtinand informatiile personale a peste 1.000 de victime. In afara de People's Bank, alte institutii financiare si companii vizate de inculpati au inclus Citibank, Capital One, Bank of America, JPMorgan Chase & Co, Comerica Bank., Regions Bank, LaSalle Bank, United States Bank, Wells Fargo & Co., EBay si PayPal.

#hacker roman condamnat SUA, #furt Internet date personale, #furt bani Internet , #Internet hacking