Telefonul mobil, noul instrument in cumparaturi

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 10:15
1724 citiri
Telefonul mobil, noul instrument in cumparaturi

Cumparaturile online efectuate in timpul sezonului de iarna au atins, anul trecut, un nivel record, iar rata de e-commerce din 2011 va depasi asteptarile. Toate semnele arata cresterea apetitului consumatorilor, care s-ar putea sa "uite de criza", cel putin in perioada sarbatorilor de iarna.

PayPal si-a dublat volumul platilor din 2010, in timp ce eBay se asteapta la un volum de plati care sa depaseasca valoarea de 5 miliarde de dolari, in doar cateva luni, scrie Tech Crunch.

Reprezentantii Google se asteapta la o crestere a cautarilor de 15%, in special in Black Friday (Vinerea Neagra, imediat dupa Ziua Recunostiintei), una dintre cele mai mari zile de shopping ale anului.

Tabletele fac parte din experienta shoppingului online si isi aduc contributia la cresterea apetitului consumatorilor, care se bucura de usurinta cautarilor si identificarea cadourilor.

Reprezentantii Google, eBay, PayPal si ShopKick intervievati de publicatia amintita sustin ca anul acesta, printre produsele care vor ocupa primele pozitii in lista preferintelor consumatorilor se afla telefoanele mobile.

Steve Yankovich, seful operatiunilor eBay, se asteapta ca 2011 sa fie cel mai bun an pentru vanzarile efectuate pe telefoane mobile si estimeaza ca eBay va inregistra vanzari de 5 miliarde de dolari pe acest segment.

De aceeasi parere este si Laura Chambers, senior director la PayPal, care adauga ca se asteapta la vanzari record pe telefonul mobil.

In plus, aceasta adauga ca retailerii se pregatesc pentru "masacrarea traficului", in perioada sarbatorilor de iarna, motiv pentru care se pragatesc sa introduca optiunea de "plata prin intermediul telefonului mobil" chiar pe siteul lor. Printre acestia se numara Armani, Guess si Limited.

In timp ce multi consumatori vor face shopping cu ajutorul telefonului mobil, aplicatiile de pe smartphone-uri vor juca, de asemenea, un rol cheie.

Aplicatia RedLaser, de la eBay, permite scanarea codului de bare al unui produs si iti va spune unde il poti cumpara online, pe eBay. O alta aplicatie foarte buna pentru cumparaturi este cea dezvoltata de Shopkick.

Utilizatorii primesc informatii referitoare la reduceri speciale pentru produsele vandute de magazine partenere, precum Macy, Best Buy si Target.

Nici aplicatia de la Google, Google Shopper nu s-a lasat mai prejos, in ultimul an.

Aplicatia este valabila pentru sistemul de operare Android si le permite utilizatorilor sa descopere preturi, comentarii despre produse, specificatii tehnice, un inventar local al produselor din magazine si multe altele.

Telefonul mobil este singura platforma interactiva pe care clientii o poarta cu ei intr-un magazin, iar comerciantii sunt gata sa exploateaze aceast aspect, atat in beneficiul lot, cat si in favoarea clientului.

#comert online, #vanzari telefon mobil, #crestere vanzari sezon iarna , #Internet mobil