Toti utilizatorii de telefonie mobila vor avea acces si la Internet 3G pana in 2017

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 12:18
2359 citiri
Toti utilizatorii de telefonie mobila vor avea acces si la Internet 3G pana in 2017

85% din populatia lumii are acces in prezent la telefoanele mobile, urmand ca pana in 2017, acelasi procent din populatia globului sa aiba acces la Internetul 3G de mare viteaza prin intermediul telefoanelor, potrivit unui raport al Ericsson.

Pana in 2017 vor fi noua miliarde de abonamente pentru telefoanele mobile, jumatate din populatia lumii va avea acces la tehnologia 4G. In plus, vor exista trei miliarde de abonamente pentru smartphone, conform Mashable.

In prezent, exista 6,2 miliarde de abonamente la telefoanele mobile detinute de 4,2 miliarde de utilizatori (multi dintre acestia au abonamente multiple). La sfarsitul anului 2011, existau 700 milioane de abonamente pentru smartphone.

"Astazi, oamenii vad accesul la Internet ca o conditie necesara pentru orice dispozitiv", spune Douglas Gilstrap, vicepresedinte si director de strategie al Ericsson. "Aceasta mentalitate are ca rezultat cererea ridicata de mobile de Internet in banda larga si traficul de date aflat in crestere. Operatorii recunosc aceasta oportunitate de afaceri si urmaresc sa incurajeze aceasta crestere si sa ofere utilizatorilor experiente de o calitate ridicata cu viteza rapida de transfer a datelor prin intermediul unor retele cu o capacitate riricata".

Raportul Ericsson pentru iunie 2012 estimeaza ca traficul pe Internet de pe mobil va creste de 15 ori pana la sfarsitul anului 2017, pe masura ce tehnologia mobila devine singurul mijloc de a accesa Internetul de catre majoritatea oamenilor.

Serviciile 3G in Romania

Veniturile din furnizarea de servicii de acces la Internet au ajuns anul trecut la doua miliarde de lei, in crestere cu 4% fata de anul precedent, reprezentand 13% din valoarea pietei locale de telecomunicatii, potrivit datelor Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

In 2011, numarul de conexiuni mobile de internet in banda larga a urcat cu 39%, la 4,23 milioane, iar cel al conexiunilor de acces la internet fix in banda larga a avansat cu 260.000 (9% fata de 2010), la 3,26 milioane.

Traficul mediu lunar realizat de un utilizator de internet mobil a ajuns la 220 MB, existand o diferenta notabila intre media lunara a traficului realizat prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB (1.150 MB) si cea a traficului realizat prin intermediul telefoanelor mobile (30 MB).

Numarul total de terminale/cartele SIM care permit accesul la internet la puncte mobile prin intermediul tehnologiior 3G (inclusiv 3G+) sau EV-DO a crescut cu 15% in ultima jumatate a anului 2011, la 5,9 milioane.

#internet utilizatori, #accesare Internet telefon mobil, #utilizatori Internet 3G , #Internet mobil