Google: Cele mai populare cautari din Romania in 2011

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:30
1998 citiri
Google: Cele mai populare cautari din Romania in 2011

Google a facut azi publice, pentru prima data, statisticile privind cele mai populare cautari online din Romania in 2011. Divertismentul, social media, tehnologia au fost in topul listei cu cele mai rapide cresteri acest an.

Raportul Google ofera o perspectiva unica asupra evenimentelor majore din acest an si cele mai fierbinti tendinte bazate pe cautari efectuate in Romania.

In acest an, cele mai populare cautari arata interesul in crestere pentru emisiuni TV, retele sociale, tehnologie si filme.

Google a extras termenii cei mai frecvent cautati pentru aceasta perioada, in mai multe categorii precum cele mai mari cresteri in divertisment, persoane, calatorii, precum si topul filmelor, stirilor si tematicilor sportive.

"Acesta pespectiva realizata pentru prima data local ne arata o imagine foarte utila a spiritului vremurilor in Romania si asupra tendintelor emergente. Am vazut o Romanie vibranta, pasionata de divertisment, filme, sport si calatorii. Am remarcat si dorinta puternica de a pastra legatura prin intermediul retelelor sociale si de a fi in mod constant la curent cu cele mai noi stiri si cele mai recente tehnologii", a declarat Dan Bulucea, director general al Google Romania.

Cele mai mari cresteri

Emisiunea TV "Romanii au talent" a devenit un fenomen national, implicand romanii in gasirea si selectarea celor mai talentati reprezentanti. Facebook a fost in crestere, din ce in ce mai multi romani cautand sa impartaseasca online experientele lor, cu prietenii si familia. iPhone 5 a reprezentat una dintre cele asteptate lansari ale anului.

1. romanii au talent

2. fb

3. iphone 5

4. yahoo mail sign

5. angry birds

6. bacalaureat 2011

7. x factor

8. pe teava.ro

9. 990

10. culoarea fericirii

Top Google stiri

Cel mai cautat subiect din acest an au fost rezultatele slabe inregistrate la examenul de Bacalaureat, care au starnit o dezbatere intensa pe internet.

1. rezultate bacalaureat 2011

2. romania

3. youtube

4. edu.ro

5. romanii au talent

6. stiri

7. loto

8. rezultate evaluare nationala

9. steaua

10. cluj

Cele mai rapide cresteri din Romania pe segmentul calatorii

Romanii iubesc vacanta de vara. Drept urmare, ofertele atractive pe litoralul din Romania, Bulgaria si Grecia au dominat topurile. Deschiderea Transalpina, soseaua situata la cea mai mare altitudine din Romania a starnit dorinta romanilor de calatorie, harta Transalpina inregistrand cea mai rapida crestere intr-un timp foarte scurt, fiind mai populara decat cautarile traditionale pentru sarbatorile de Paste sau destinatii de vis ca St. Tropez.

1. oferte litoral 2011

2. litoral bulgaria 2011

3. vacante ieftine 2011

4. sejur grecia 2011

5. transalpina harta

6. vacanta paste 2011

7. st tropez

8. royal holiday palace

9. sejur turcia 2011

10. albena 2011

Cele mai rapide cresteri din Romania pe segmentul divertisment

Televizorul este o modalitate foarte importanta a romanilor de petrecere a timpului liber. Cele mai populare productii TV care ne-au tinut lipiti de ecrane si cu dorinta de a afla mai multe informatii online au mai fost, in 2011, emisiunea Romanii au talent, serialul Culoarea fericirii, precum si concursul international Eurovision, care reuseste sa trezeasca un interes in crestere in fiecare an.

1. romanii au talent

2. culoarea fericirii

3. eurovision 2011

4. x factor

5. down on me

6. seniorita

7. fb

8. pe teava.ro

9. 990

10. youtube.com

Cele mai rapide cresteri din Romania pe segmentul persoane

Moartea tragica a celebrei cantarete Amy Winehouse a luat prin surprindere multi romani, numerosi fani cautand informatii despre decesul, activitatea si viata ei personala. Au urmat picanteriile despre viata celebritatilor locale, cu Oana Zavoranu si Daniela Crudu inregistrand cele mai rapide cresteri in cautarile de persoane din Romania.

1. amy winehouse

2. oana zavoranu

3. daniela crudu

4. selena gomez

5. florin salam

6. rihanna

7. andra

8. nicolae guta

9. inna

10. justin bieber

Topul celor mai cautate filme din Romania

Cum ar arata filmul perfect pentru romani? Topul celor mai cautate filme in anul 2011 arata ca filmul ideal in Romania ar fi unul actiune sau thriller. Daca adaugam un dram de SF, multa comedie si romantism avem o imagine foarte buna a gusturilor romanilor in materie de filme.

1. Limitless

2. Fast Five

3. Source Code

4. Thor

5. Hall Pass

6. Bad Teacher

7. Priest

8. Friends

9. Beastly

10. The Mechanic

Topul cautarilor in domeniul sportiv

Cautarile pe segmentul sportiv arata ca turneele de tenis aduna cel mai mare interes pe internet, cu US Open in top, urmat de turneele de la Roland Garros, Wimbledon si Australian Open. Dar sa nu uitam ca fotbalul este inca sportul rege in Romania. Pagina Federatiei Romane de fotbal a fost locul de intalnire pentru fani, fiind una dintre cei mai cautate in categoria sport.

1. us open 2011

2. frf-ajf

3. roland garros 2011

4. australian open 2011

5. wimbledon 2011

6. handbal volei

7. champions league 2011

8. cupa romaniei 2011

9. mihai nesu

10. live score hunter

Cele mai populare cautari din intreaga lume pot fi gasite la adresa googlezeitgeist.com.

Google realizeaza topul cautarilor "Zeitgeist" (germana pentru "spiritul vremurilor"), explorand miliarde de interogari pe motorul sau de cautare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cautari google, #top cautari internet , #Internet Romania