Interviu: Google nu este inca interesata de veniturile obtinute din Romania

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 20:28
1786 citiri
Interviu: Google nu este inca interesata de veniturile obtinute din Romania

Mohammad Gawdat, vicepresedinte Google pentru pietele emergente, spune ca obiectivele Google Romania nu sunt legate in mod absolut, in primii doi, trei ani de activitate, de nivelul veniturilor.

"Perioada de 2-3 ani in care veniturile nu se afla in topul prioritatilor este valabila pentru Romania, in tarile din Africa, de exemplu, perioada este de zece ani", a declarat oficialul Google intr-un interviu pentru Ziarul Financiar.

Gawdat spune ca Google nu s-a uitat la indicatorul venituri in Orientul Mijlociu decat dupa cinci ani de prezenta pe acea piata.

"Ceea ce vrem sa facem in Romania - daca vreti sa rezum obiectivele intr-o fraza, atunci aceasta ar fi ca noi urmarim sa organizam informatiile si sa le facem universal valabile. Cum sa faci acest lucru_ Sunt multiple arii. Un exemplu - ne uitam la disponibilitatea produselor si serviciilor pe piata, la disponibilitatea in limba romana a anumitor servicii, la cat de actualizate sunt hartile, ce date sunt afisate pe aceste harti, daca serviciile bazate pe locatie sunt disponibile etc", a spus vicepresedintele Google.

Oficialul Google nu a oferit informatii despre cota companiei americane pe piata locala, dar a afirmat ca exista inca loc de crestere.

Potrivit informatiilor din piata, veniturile Google sunt estimate la cateva milioane de euro pe an, in timp ce intreaga piata de publicitate online a fost estimata intre 20 si 24 de milioane de euro la nivelul anului 2010.

#google romania venituri, #piata de publicitate online din romania , #Internet Romania