Jocurile, in topul cautarilor pe internet

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 14:01
1336 citiri

Dezvoltarea internetului in ultimii 10 ani s-a facut intr-un mod uimitor de rapid, ajungand ca, in anul 2015, peste 60% din populatia tarii sa aiba o interactiune cu internetul.

Fie ca vorbim de conexiuni la internet prin retelele mobile sau direct prin dispozitivele conectate la wireless si cabluri de retea, acestea au ajutat ca extinderea sa se faca si la nivel rural, pana si in cele mai neasteptate locuri ale tarii. In zone in care curentul electric ajunge destul de greu se gasesc oameni care au un telefon mobil si care se pot conecta la internet.

Chiar daca pare uimitor, in anul 2012, una din primele 10 cautari pe Google pe care romanii le-au facut a avut o stransa legatura cu jocurile de tip browser based.

Nu este putin lucru, mai ales ca piata era intr-o continua dezvoltare si reuseam sa vedem site-uri romanesti cu astfel de jocuri care atingeau aproape 100 mii de utilizatori pe zi.

La trei ani distanta de aceasta performanta, piata s-a mai asezat un pic, cresterile numai sunt atat de masive si putem spune ca stagneaza de aproape 2 ani, timp in care romanii nu au mai avut parte de prea multe jocuri noi foarte uimitoare, care sa le atraga atentia in mod sporit.

Si la nivel mondial cautarile care au legatura cu jocurile ocupa pozitii de top in clasamentele realizate de motoarele de cautare. Chiar daca nu se evidentiaza in mod special o singura cautare, toate cautarile care au legatura cu jocurile online sunt in top 5 cautari, alaturi de filme sau horoscop.

Ce ne asteptam sa se intample in urmatorii 5 ani? E posibil sa avem o scadere a acestei piete, daca developerii de jocuri nu vor veni cu noutati ceva mai spectaculoase, care sa atraga un nou val de public din aceasta nisa.

Tinerii sunt tot mai atrasi de versiunile de mobil ale jocurilor si incep sa navigheze din ce in ce mai putin pe internet in cautarea de jocuri direct in browser. Un astfel de site, chiar daca are postate zilnic jocuri noi, asa cum gasim in mai multe cazuri, nu reuseste sa mai atraga un numar impresionant de vizitatori noi, pentru ca piata a inceput sa se orienteze catre magazinele Iplay si Store Play, versiunile de mobil pentru Iphone si Android.

Totusi sunt si cateva companii ce dezvolta jocuri in varianta browser based care au promis noutati spectaculoase in urmatoarea perioada, astfel incat sa readuca un public cat mai mare si in mediul de play pe calculatoare.

Ei promit sa creasca din nou audienta, cu jocuri ce vor putea fi accesate atat de pe mobil cat si de pe sistemele desktop sau laptopuri, astfel incat oamenii sa se poata conecta in permanenta la joc si sa fie cat mai competitivi.

Asteptam cu interes sa vedem in ce directie o vor lua dezvoltatorii de jocuri cu aceste promisiuni, mai ales ca nu prea am avut parte de nimic spectaculos in ultimii 2-3 ani de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#jocuri online, #site jocuri browser, #jocuri amuzante browser , #Internet Romania