Mustea, despre ACTA: Textul este ambiguu

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 17:38
1554 citiri
Mustea, despre ACTA: Textul este ambiguu

Razvan Mustea, candidatul pentru fotoliul Comunicatiilor, a declarat, miercuri, la audierile de la Parlament ca exista suspiciuni privitoare la ACTA, precizand in acest sens ca se vor demara consultari cu societatea civila pe aceasta tema.

"In ceea ce priveste ACTA, am sa fac o precizare, eu nu voi avea o pozitie oficiala referitoare la acest document si voi avea o pozitie personala, pentru ca deocamdata sunt doar un candidat la functia de ministru, deocamdata cabinetul nu a fost validat prin votul Parlamentului".

"ACTA este un acord comercial. Ca si parere personala pot sa va spun ca am studiat acest document si consider ca exista intr-adevar o ambiguitate a textului care permite suspiciuni privind eventuale abuzuri care pot fi comise de autoritatile statului. Obiectivele acestui document sunt unele extrem de importante si anume combaterea contrafacerii", a declarat Mustea la finalul audierilor din comisiile de specialitate.

Tot referitor la ACTA a spus ca "toate aceste lucruri trebuie facute cu respectarea drepturilor individuale ale fiecarui consumator si ale fiecarui utilizator de internet".

"Probabil vom avea discutii in cadrul cabinetului pe aceasta tema. Din punct de vedere procedural aceast document trebuie sa fie ratificat de catre PE, dupa care, daca va fi ratificat, el trabuie transpus in legislatia nationala. Vom demara consultari cu societatea civila, cu ultilizatorii de internet care au ridicat probleme vizavi de acest document si cu siguranta lucrurile vor fi puse pe drumul cel bun", a explicat el.

Intrebat daca va continua programul de privatizare al Companiei Posta Romana, Mustea a spus, evaziv, ca "in urma discutiilor purtate cu FMI ,CE si BM s-a stabilit ca si procedura de lucru cu Posta Romana majorarea capitatului social cu minim 20% in perioada urmatoare", precizand, printre altele, ca in urmatoarea perioada se va trece la un management privat.

Razvan Mustea si-a prezentat miercuri la Parlament proiectele sale in cazul in care va fi validat ca ministrul al Comunicatiilor. Potrivit democrat-liberalului, scopul sau este acela de a informatiza toate localitatile din Romania si de a implementa agenda digitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ACTA Romania, #ministerul comunicatiilor Acta, #ministru comunicatii, #guvern Ungureanu ministri , #Internet Romania