Restrictionarea accesului la internet, criticata de ONU

Joi, 01 Martie 2012, ora 10:00
1587 citiri
Restrictionarea accesului la internet, criticata de ONU
Libertatea internetului

Inaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, si-a exprimat ingrijorarea cu privire la restrictionarea accesului la internet in numeroase tari, dar si la detentiile arbitrare ale unor bloggeri, transmite miercuri AFP.

"Internetul a transformat miscarile ce militeaza pentru drepturile omului. Statele nu mai detin monopolul asupra informatiei. Am vazut cum persoane curajoase au folosit internetul pentru a-si revendica drepturile", a declarat dna Pillay, vorbind in fata Consiliului ONU pentru Drepturile Omului cu ocazia unei reuniuni consacrate libertatii de exprimare pe internet.

Insa, ea si-a exprimat "ingrijorarea" in contextul in care anumite site-uri de internet continua sa fie "blocate in numeroase tari de o maniera permanenta sau /.../ in anumite perioade din rationamente politice".

Totodata, ea si-a exprimat regretul fata de faptul "bloggeri si aparatori ai drepturilor omului care isi exercita dreptul la libertatea de exprimare continua sa fie arestati in mod arbitrar, torturati si condamnati pe nedrept la inchisoare".

Navi Pillay a afirmat ca este important ca masurile ce vizeaza restrangerea accesului la continuturi online sa fie incadrate temeinic, pentru a evita caracterul excesiv sau arbitrar al acestora.

Cu toate ca majoritatea tarilor din Consiliu au convenit ca cenzura nu este acceptabila, ele au subliniat ca trebuie avuta in vedere si existenta unor probleme precum declaratiile rasiste sau pedopornografia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restrictionarea accesului la internet, #ONU libertatea internetului , #Internet Romania