Romania, tara cu cele mai putine conexiuni la Intenet de mare viteza

Marti, 19 Iunie 2012, ora 15:01
2007 citiri
Romania, tara cu cele mai putine conexiuni la Intenet de mare viteza

Romania este statul cu cea mai joasa rata de patrundere a sistemelor de comunicare de banda larga si se situeaza printre tarile unde accesul la Internet si folosirea frecventa a acestuia pun probleme, potrivit Comisiei Europene.

Potrivit datelor Tabloului de bord al Agendei digitale a Comisiei Europene, doar 37% dintre romani folosesc internetul cu regularitate, procent in usoara crestere fata de anul trecut, cand procentul celor ce foloseau internetul cel putin o data pe saptamane era de 34%.

54% dintre cetateni nu au folosit niciodata Internetul si doar 6% dintre utilizatori cumpara produse direct de pe site-uri.

In ceea ce priveste patrunderea tehnologiile de mare viteza sau de banda larga, Romania se situeaza pe ultima pozitie. Rata de patrundere a serviciilor de telefonie fixa sau mobila de mare viteza este de 15,2%, in conditiile in care media ratei europene se situeaza in jurul valorii de 27,7%.

Tabloul de bord al Agendei digitale a Comisiei Europene, reflecta la nivelul uniunii o crestere a cererii de servicii mobile si o omniprezenta a conexiunilor de banda larga.

Printre aspectele negative sau problematice puse in evidenta de specialistii europeni se numara lipsa aptitudinilor fortei de munca in domeniul IT&C, tarifele foarte mari impuse de companiile de telecomunicatii utilizatorilor de roaming sau nivelul scazut al cumparaturilor online.

"Europenii sunt foarte deschisi catre tehnologiile digitale si dornici sa aiba la dispozitie cat mai multe optiuni, insa guvernele si companiile din domeniu nu reusesc sa tina pasul cu ei. Economia europeana este afectata de atasamentul fata de modelele economice si modul de gandire politica din secolul XX, iar acest lucru este cat se poate de regretabil. Investind mai putin decat este necesar ne facem noua insine un mare deserviciu. Daca nu vom lua masuri, Europa va ramane in urma concurentei la nivel international", a declarat vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes.

#acces Internet Romania, #Internet Romania Comisia Europeana, #IT C Romania, #Internet Romania folosire , #Internet Romania