Conexiuniea wireless sustine expansiunea Internetului

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 16:55
1542 citiri
Conexiuniea wireless sustine expansiunea Internetului

Internetul este unul din sectoarele in crestere, constituind o "infrastructura vitala" pentru economia mondiala, a anuntat, joi, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Conexiunile wireless reprezinta elementele-cheie ale expansiunii Internetului, confor, conform studiului efectuat in cadrul a 250 de companii din sectorul tehnologiilor de informare si comunicare, in interiorul OCDE.

La sfarsitul lunii decembrie 2011, OCDE avea 667 milioane de conexiuni wi-fi, dublu fata de conexiunile fixe inregistrate la aceeasi data in zona, potrivit Agerpres.

In cadrul OCDE, 70% dintre gospodarii au acces din ce in ce mai rapid si din ce in ce mai ieftin la Internet. In acest context, 50 de miliarde de tablete sau smartphone-uri vor fi comercializate pana in 2020, conform previziunilor operatorului suedez Ericsson.

Segmentul Internetului mobil a avansat, in medie, cu 6% pe an intre 2000 si 2011, in cazul celor 250 de companii cercetate de analistii OCDE.

Aproximativ o treime din populatia planetei are acces la Internet, conform unui raport prezentat duminica de Organizatia Natiunilor Unite (ONU).

Internetul, folosit de o treime din populatia globului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Internet expansiune, #sectoare economice, #conexiune wireless, #industria IT , #Internet wireless