Internet: Europa vrea sa previna dominatia cloud a SUA

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 08:56
1236 citiri
Internet: Europa vrea sa previna dominatia cloud a SUA
Cloud computing

Guvernele europene, decise sa nu mai piarda inca o batalie tehnologica in fata Statelor Unite, incurajeaza companiile de pe continent sa intre in cloud.

Franta a pus la punct un parteneriat, in luna noiembrie, cu o serie de companii, printre care France Telecom (compania care detine operatorul Orange in Romania) si Thales, cu scopul de a oferi servicii de inchiriere la cerere de produse hardware, software si aplicatii "made in France", conform Bloomberg.com.

Guvernul german lucreaza la un set de reguli prin care sa se ofere o protectie mai severa a datelor, care vor include printre conditiile de baza locatia serverelor care gazduiesc o cantitate mare de date confidentiale si sensibile.

Interventia statului a crescut din momentul in care Microsoft a declarat, in luna iunie a anului trecut, ca, fiind o companie americana, trebuie sa puna la dispozitia autoritatilor SUA date la carere, chiar daca documentele sunt stocate in Europa. In joc se afla o piata de 47 de miliarde de dolari, aceasta fiind valoarea pe care o va atinge doar industria vest europeana, pana in anul 2012, conform unui studiu Gartner.

France Telecom, Deutsche Telekom (actionar in cadrul Romtelecom si Cosmote in Romania) si Atos Origin pariaza impotriva furnizorilor americani Hewlett-Packard si IBM.

"Acesta este inceputul unei lupte intre doi gigantic", a declarat Jean-Francois Audenard, consilier in securitate cloud din cadrul France Telecom. "Este extrem de important ca guvernele europene sa se ocupe de aceasta problema, deoarece, daca datele companiilor vor ajunge sa fie controlate de SUA, viitorul Europei nu va suna prea bine".

#cloud computing, #cloud internet, #cloud microsoft, #france telecom, #deutsche telekom, #lupta sua europa, #putere sua europa , #Internet wireless