SUA pirateaza companiile de telefonie mobila chineze

Duminica, 23 Iunie 2013, ora 11:08
1646 citiri
SUA pirateaza companiile de telefonie mobila chineze

Guvenul american pirateaza companiile de telefonie mobila chineze pentru a intercepta milioane de mesaje trimise prin SMS, a afirmat fostul agent al CIA Edward Snowden intr-un articol publicat sambata de cotidianul South China Morning Post din Hong Kong, citat de AFP.

SUA au piratat, de asemenea, prestigioasa universitate Tsinghua din Beijing si operatorul de fibre optice pentru Asia-Pacific Pacnet, potrivit lui Snowden, citat de jurnal.

Ex-agentul CIA, care a fost si consultant al Agentiei Securitatii Nationale (NSA) americane, s-a refugiat in Hong Kong dupa ce a divulgat programe americane de supraveghere a comunicatiilor, ceea ce i-a atras vineri inculparea pentru spionaj in SUA.

"NSA face tot felul de lucruri, ca de pilda piratarea companiilor de telefonie mobila chineze pentru a va fura toate SMS-urile", a declarat Snowden intr-un interviu acordat in 12 iunie cotidianului chinez, dar din care a aparut doar acest pasaj intr-un articol publicat sambata pe site-ul internet al acestuia.

Snowden "sustine ca detine probe pentru tot ce afirma", indica ziarul fara sa citeze documentul care etaleaza aceste acuzatii.

Potrivit statisticilor oficiale citate de jurnal, chinezii si-au trimis aproape 900 de miliarde de SMS-uri in 2012, adica cu 2,1 % mai mult decat in 2011.

Articolul nu divulga cum are loc presupusa piratare, dar arata ca experti chinezi in securitatea cibernetica au intrat in alerta de mult timp in urma unor atacuri "clandestine" efectuate cu echipamente straine.

In acelasi articol, dl Snowden afirma ca universitatea Tsinghua din Beijing, institutie prestigioasa care ii numara printre absolventii sai pe actualul presedinte chinez Xi Jinping si pe fostul presedinte Hu Jintao, a fost tinta unei piratari masive din partea SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii chineze spionaj, #sua spionaj cibernetic , #Internet wireless