BERD investeste 22 mil euro in sectorul IT de la Asseco

Marti, 18 August 2009, ora 15:05
1722 citiri
BERD investeste 22 mil euro in sectorul IT de la Asseco

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) investeste 15 milioane euro in compania de IT poloneza Asseco si acorda un credit de 7 milioane euro pentru Asseco Southern Eastern Europe (ASEE), cu afaceri si pe piata romaneasca, a anuntat, marti, banca, potrivit NewsIn.

BERD a precizat ca astfel urmareste cresterea competitiei in sectorul tehnologiei de informatii din sud-estul Europei, inclusiv prin sustinerea ASEE sa se dezvolte si sa cumpere companii de profil din Balcani si Turcia.

ASEE, detinuta de liderul IT Asseco Polonia, ofera servicii de tehnologia informatiei pentru sectorul bancar, cel public si al administrarii telecom in Croatia, Serbia, Romania, Slovenia, Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru si Macedonia, operand prin intermediul subsidiarelor din aceste tari.

BERD a investit pana acum peste 2,5 miliarde euro intr-o serie de proiecte IT&C in tarile unde este prezenta. Printre prioritatile BERD in acest sector se numara investitii in companii private de profil, precum telefonie mobila, servicii cu valoare adaugata, internet, comunicatii de date si tehnologia informatiei.

 

#asseco, #berd, #investitii, #it, #milioane , #Investitii IT