CEO-ul Apple, recompensat cu peste 300 milioane de dolari pentru 2011

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 10:21
1273 citiri
CEO-ul Apple, recompensat cu peste 300 milioane de dolari pentru 2011

Tim Cook, CEO-ul Apple, va primi o compensatie de 378 milioane de dolari pentru performanta sa de anul trecut. Banii vor fi primiti in actiuni, care pot fi recuperate in urmatoarea decada.

Salariul de baza al lui Cook a fost de aproximativ 900.000 de dolari, anul trecut. Apple a dezvaluit anterior ca Tim Cook a primit, in luna august, 1 milion de actiuni. Compania planuieste sa aiba o intrunire a actionarilor pe 23 februarie, scrie Bloomberg.

Consiliul de administratie al Apple este acum condus de presedintele Art Levinson, care a anuntat ca i-a oferit lui Cook actiunile, pentru a fi sigur ca acesta nu va parasi compania.

Cook nu este singurul care primeste actiuni la Apple. In noiembrie, Scott Forstall, software executiv, Bob Mansfield, chief financial officer si Peter Oppenheimes, marketing chief, au incasat, fiecare, cate 150.000 de actiuni, care pot fi rascumparete in intervalul 2013 - 2016.

Salariatii Apple au voie sa cumpere actiuni ale companiei, la un pret redus cu 15%. Pretul de achizitie al actiunilor este determinat pe baza unui criteriu numit "look back".

Adica la sfarsitul fiecare perioade in care se pot face achizitii de actiuni, cei de la Apple urmaresc sa vada care pret a fost mai mic: cel stabilit la inceputul perioadei de achizitie sau pretul de cumparare oferit la sfarsitul perioadei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tim Cook actiuni Apple, #Tim Cook Apple, #angajati Apple actiuni , #Investitii IT