Google devine ambitios. Schimba algoritimul pentru a fi mai profitabil

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 14:12
1373 citiri
Google devine ambitios. Schimba algoritimul pentru a fi mai profitabil

Gigantul motor de cautare Google s-a hotarat sa modifice problema "rezultatelor intarziate", pe care le primeau, uneori, internautii si a anuntat ca isi va schimba algoritmul, dupa ce au constata ca 35% dintre cautari sunt afectate.

Schimbarea algoritmului reprezinta o recunoastere a faptului ca Google intampina dificultati de pe urma concurentei facute de Twitter si Facebook, precizeaza New York Times.

Retelele de socializare i-au obisnuit pe utilizatori cu numeroase update-uri iar Google este constient ca va pierde rapid din popularitate, daca nu modifica problema rezultatelor intarziate.

"Schimbarile sunt modul in care Google spune lumii ca are nevoie de o improspatare", spune Danny Sullivan, editor la Search Engine Land si un expert in industrie.

Acesta adauga ca trebuie evitata situatia in care oamenii vor incepe sa faca mai multe cautari pe retelele de socializare, in defavoarea Google.

Compania a anuntat ca intotdeauna s-a concentrat pe imbunatatiri si ca va incerca sa rezolve rapid problema rezultatelor intarziate. Google a mai incercat odata sa realizeze un serviciu in timp real, in 2009, cand a introdus google.com/realtime, un serviciu care a incorporat tweturile pe care Google le platea Twitter.

Pe 24 februarie 2011, Google facea o schimbare importanta de algoritm, cunoscuta sub numele Google Panda Update. Schimbarea a afectat 12% din site-urile din SUA au fost afectate prin scaderea traficului provenit din motorul de cautare Google de pana la 50% - 60%.

Au mai urmat alte 5 update-uri : pe 11 aprilie, pe 10 mai, pe 16 iunie, pe 23 iulie 2011, pe 12 august si pe 28 septembrie, toate in acest an.

#investitii google, #rezultate Google , #Investitii IT