Google incepe "sa omoare" din produse

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 18:00
1487 citiri
Google incepe "sa omoare" din produse

Gigantul motor de cautare a anuntat ca vrea sa faca economii si sa mentina un portofoliu restrans de servicii. Drept urmare, va renunta la sapte produse, inclusiv Google Wave, Knoll si Google Gears.

Anuntul este cel de-al treilea de acest gen, precizeaza BBC, care mentioneaza ca reprezentantii companiei au luat aceasta decizie dupa ce produsele in cauza au inregistrat o evolutie cel putin slaba.

Expertii cred ca masura ar putea sa ii determine pe utilizatorii sa aloce mai multa atentie produselor deja existente. Pe de alta parte, sunt si analisti care cred ca internautii ce foloseau serviciile pe cale de disparitie s-ar putea reprofila catre altele similare, lansate de companii concurente.

"Suntem in plin proces de oprire a unui numar de produse care nu au avut impactul pe care ni-l doream si ne dorim sa integram alte aplicatii mai interesante pentru utilizatori", a precizat Urs Holzle, vicepresedintele al departamentului de Operatiuni, din cadrul Google.

Produsele care vor disparea din gama Google sunt: Google Wave, Google Bookmarks List, Google Friends Connect, Google Gears, Knol si Renewable Energy Cheaper than Coal.

#produse Google dispartie, #produse google, #servicii Google , #Investitii IT