Mituri tehnologice care au rezistat in timp

Luni, 22 Iulie 2013, ora 15:47
1306 citiri
Mituri tehnologice care au rezistat in timp

Multe mituri tehnologice se raspandesc rapid printre cei care nu sunt dispusi sa verifice veridicitatea lor, iar unele sunt cu adevarat longevive, chiar daca sunt complet gresite.

Cele trei mituri tehnologice prezentante de Hit.ro au rezistat in timp, influentate de tehnologii mai vechi si de unele obiceiuri ciudate ale cumparatorilor.

Valoarea software-ului este direct proportionala cu pretul

Ideea ca "face cat platesti" este rezonabila in multe domenii, dar nu mai este de mult valabila pentru software. Comunitatea de dezvoltatori open-source ofera tot mai multe proiecte la fel de bune ca software-ul contra cost, care variaza de la VLC Player si GIMP (alternativa la Adobe Photoshop) pana la suite de programe ca LibreOffice.

Retelele Wi-Fi publice sunt sigure daca sunt parolate

Parola nu este un obstacol pentru hackeri in locurile publice, astfel ca riscurile sunt ridicate. Lasati cumparaturile online si verificarea contului prin online banking pentru retelele sigure, dar aveti grija chiar si la conectarea in retele sociale in retele Wi-Fi publice.

Daca lasati gadgeturile la incarcat peste noapte, bateria poate avea probleme

Noile generatii de gadgeturi pot fi lasate la incarcat si 24 de ore fara probleme. Acumulatorii Litiu-ion nu sunt afectati de o conectare lunga, iar gadgeturile au si sisteme de securitate care asigura protectia bateriei.

#mit tehnologic, #pret software, #cabluri hdmi incarcare, #baterie retele wi fi publice , #Investitii IT