Noi oferte pentru Yahoo. Valoreaza Yahoo 25 miliarde de dolari?

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 13:18
1324 citiri
Noi oferte pentru Yahoo. Valoreaza Yahoo 25 miliarde de dolari?

Companiile Blackstone Group si Bain Capital impreuna cu alti parteneri din Asia pregatesc o oferta pentru Yahoo Inc, intr-o tranzactie in care compania de internet ar urma sa fie vanduta pentru 25 miliarde de dolari.

Propunerea, facuta de un consotiu care ar include pe langa Blackstone Group si Brain Capital, compania chineza Alibaba Group si compania Softbank Corp din Japonia, nu a fost inca finalizata, potrivit unor surse apropiate companiilor, citate de Reuters.

Bain si Blackstone au un istoric de parteneriate pentru investitii comune. In 2008, cele doua firme, in parteneriat cu NBC Universal, au cumparat Weather Channel.

Compania chineza de e-commerce Alibaba, al carei principal obiectiv este acela de a cumpara 40% dintre actiunile Yahoo, este deschisa la orice variante si anunta ca a hotarat inca daca va participa sau nu la suma licitata de consoriu pentru Yahoo.

"Alibaba Group nu a luat inca o decizie daca va face sau nu o oferta pentru intregul pachet de actiuni al Yahoo," a anuntat purtatorul de cuvant al Alibaba Group, John Spelich.

"Alibaba vrea sa isi revendice pachetul de actiuni pe care il detinea la Yahoo si va incerca orice varianta care ii va ajuta sa le obtina ", sustin analistii.

Alibaba, condusa de fondatorul sau, miliardarul Jack Ma, are legaturi cu unele dintre cele mai importante fonduri de capital privat si grupuri de investitori, inclusiv Silver Lake, care a facut o propunere de achizitie a unui pachet de actiuni de 5% in valoare de 1.6 miliarde de dolari la inceputul lunii noiembrie.

Actiunile Yahoo, au castigat in sedinta de miercuri de la bursa de la New York, dupa o ora de tranzactionare, 6,4% ajungand la 16.72 dolari, si ridicand valoarea companiei la mai mult de 20 miliarde de dolari.

Daca consortiul va licitata pentru Yahoo 20 de dolari pe actiune, ceea ce ar insemna o tranzactie de circa 25 miliarde dolari, devenind cea mai mare achizitie facuta de un consotiu in ultimii ani.

Blackstone, Bain si Softbank a refuzat sa comenteze informatiile.

Desi nu sunt inca o certitudine, Yahoo a primit cel putin doua oferte pentru un pachet minoritar. O oferta a venit de la un consortiu format din Silver Lake si Microsoft Corp, si o alta de la TPG Capital. La acestea se adauga compania Thomas H. Lee Partners, interesata in cumpararea actiunilor Yahoo aferente operatiunilor din Statele Unite.

Microsoft nu a reusit in 2008 sa preia integral Yahoo!, iar ulterior a incheiat un acord de colaborare cu compania de Internet, pe termen de 10 ani, in domeniul serviciilor de cautare.

Solutia de a vinde actiuni vine dupa ce Yahoo a inregistrat rezultate slabe in ultimii ani din cauza concurentei facute de Google Inc si Facebook.

#Yahoo actiuni, #vanzare actiuni Yahoo , #Investitii IT