Timis: Universitatea Politehnica si-a extins infrastructura de comunicatii WiFi cu bani europeni

Luni, 26 Mai 2014, ora 13:31
1320 citiri
Timis: Universitatea Politehnica si-a extins infrastructura de comunicatii WiFi cu bani europeni

Universitatea Politehnica Timisoara (UPT) "Traian Vuia" a incheiat proiectul transfrontalier HURO (Ungaria-Romania) 2007-2013 intitulat "Joint Cross-Border Internet Communication System of the University of Debrecen and Politehnica University of Timisoara", prin care a fost dezvoltata infrastructura de comunicatii WiFi a celor doi parteneri de proiect impreuna cu implementarea serviciilor EDUROAM si transmisie video la nivel transfrontalier.

"In cadrul proiectului au fost montate 200 de echipamente specifice (Access Point) pentru comunicatii WiFi, conectate la un echipament central de monitorizare si gestionare.

Echipamentele specifice asigura acoperire pentru cladirile facultatilor, precum si pentru caminele universitatii. S-a asigurat acoperirea atat in interiorul, cat si in exteriorul cladirilor. In interior s-au avut in vedere, cu predilectie, spatiile comune (holuri, coridoare, sali de studiu), iar in exterior s-a realizat acoperirea parcurilor si a aleilor din jurul cladirilor", a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. dr. ing. Mircea Popa, din cadrul UPT, implicat in acest proiect.

Proiectul a avut termen de executie perioada 1 ianuarie 2013 - 31 mai 2014 si a beneficiat de un buget total de 771.326 de euro, din care 655.627 de euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene.

Bugetul alocat Universitatii Politehnica Timisoara a fost de 356.276 de euro, din care 302.834 de euro a reprezentat contributia nerambursabila a Uniunii Europene, 46.316 de euro cofinantarea nationala si 7.125 de euro a fost contributia proprie.

#universitate internet, #internet hotspot, #timisoara proiect hotspot , #Investitii IT