Veniturile eBay au crescut cu 35%

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 09:18
1605 citiri
Veniturile eBay au crescut cu 35%
EBay, cel mai mare magazin online

eBay, cel mai mare magazin online din lume, a inregistrat vanzari si profit peste estimarile analistilor, veniturile companiei crescand cu 35% in ultimul trimestru al anului, pana la 3,38 miliarde de dolari.

Motorul de crestere a fost o campanie de oferte si discounturi derulata in perioada sarbatorilor de iarna, dar si extinderea serviciului de plati PayPal, conform Bloomberg.com.

Veniturile companiei in ultimele trei luni ale anului au ajuns pana la 3,38 miliarde de dolari, depasind estimarile analistilor, care se asteptau la 3,32 miliarde de dolari. Profitul a fost de 60 de centi pe actiune, comparativ cu previziunea medie de 57 de centi.

CEO John Donahoe se straduieste sa impulsioneze pretul actiunilor, care a avansat foarte putin din momentul venirii acestuia la conducerea companiei, in anul 2008. In acest sens, Donahoe a crescut cheltuielile cu marketingul cu 25% anul trecut si a upgradat suportul tehnologic al EBay pentru a atrage clienti si a castiga cota de piata in fata concurentei. Cel mai mare competitor al EBay este celebrul magazin online Amazon.

#ebay magazin online, #shopping online, #ecommerce, #plata online, #ebay amazon, #ebay rezultate financiare , #Magazine online