Stanley Wachs, Paypal: Golful ma ajuta sa ma relaxez cand proiectele se inmultesc

Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 00:00
2469 citiri
Stanley Wachs, Paypal: Golful ma ajuta sa ma relaxez cand proiectele se inmultesc

Stanley Wachs, noul director pe Europa al PayPal, vorbeste depre planurile companiei pentru piata din Romania, dar si despre misiunea pe care si-a asumat-o, odata ce a acceptat aceasta functie de conducere.

Stanley Wachs a fost Senior Leader in cadrul Western Union, unde a contribuit la extinderea companiei in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Asia de Sud, si considera ca printre cele mai mari sacrificii pe care le-a facut in cariera sa se numara si timpul petrecut alaturi de familia sa.

Totul tine, insa, de stabilirea prioritatilor si gasirea echilibrului. "Sotia mea este reporter cu cariera internationala, astfel incat ne intelegem unul pe celalalt cand este vorba de deplasari", a declarat Wachs, intr-un interviu acordat Business24.

Noul General Manager Greater Europe (regiune care include Scandinavia, Europa Centrala si de Est si Turcia) este pasionat de sport, mai ales de golf, un sport care il ajuta sa se relaxeze si sa isi puna gandurile in ordine atunci cand proiectele se inmultesc.

Seful PayPal pe Europa Centrala: Comerciantii romani trebuie sa se adapteze platformelor mobile

Ati avut posibilitatea sa analizati piata din Romania? Cum vi se pare?

PayPal inregistreaza o crestere dinamica a celor care fac cumparaturi folosind platforma, crestere aproape dubla comparativ cu cea a e-commerce-ului din Romania. Principala provocare este reprezentata de platile la livrare ("cash on delivery" - COD), care sunt in continuare utilizate extensiv in Romania.

Acest lucru se intampla insa in numeroase piete din intreaga lume, platile la livrare fiind simptomatice pentru lipsa de incredere dintre vanzator si cumparator.

In calitate de cumparator, nu am suficienta incredere in vanzator pentru a-l plati in avans. Aceasta este o bariera pentru dezvoltarea e-commerce-ului, inclusiv in Romania.

Iar aceasta este una dintre situatiile in care PayPal joaca un rol cheie, oferind o experienta de shopping sigura. Informatiile financiare ale cumparatorului nu sunt niciodata comunicate vanzatorului.

In plus, daca se intampla ceva cu comanda facuta, daca nu primesti produsul sau primesti ceva care nu corespunde descrierii, atunci intreaga suma platita iti va fi rambursata.

In ceea ce priveste utilizarea PayPal in Romania, numarul tranzactiilor internationale realizate de consumatorii romani e mai mare decat cel al tranzactiilor pe plan local.

Care este cea mai potrivita strategie pentru piata din Romania?

Piata de e-commerce din Romania este una foarte importanta la nivel european si una extrem de competitiva.

Mai mult, comportamentul miilor de consumatori romani care folosesc PayPal este unul sofisticat: romanii cauta selectiv produse si branduri, alaturi de cele mai bune preturi, atat pe plan local, cat si international.

De aceea, o parte semnificativa a volumului e-commerce-ului din Romania vine din tranzactii cross-border, in cadrul Uniunii Europene, dar si in America de Nord sau Asia.

PayPal ii conecteaza pe romani si ii ajuta sa faca comert oriunde se afla. Cu PayPal, acoperirea este internationala: suntem prezenti in 193 de tari si 25 de valute si avem 123 de milioane de persoane care ne folosesc serviciile.

Consumatorul roman poate decide cum vrea sa foloseasca PayPal: sa cumpere din magazinele locale sau sa achizitioneze cele mai noi gadgeturi din Asia. Indiferent de alegere, noi facilitam achizitiile de la mii de comercianti din intreaga lume.

Cum ati defini comerciantul roman si care este zona cu cel mai mare potential pentru PayPal?

Atunci cand este vorba de comerciantii romani, vrem ca acestia sa fie gata sa profite de oportunitatea pe care o ofera mediul mobil. Este clar ca romanii folosesc mai mult dispozitivele mobile atunci cand fac achizitii din strainatate decat atunci cand cumpara pe plan local. Si asta pentru ca magazinele locale nu sunt inca la fel de adaptate mediului mobil.

Este extrem de important pentru comerciantii din Romania si din regiune sa realizeze care este cota din traficul lor ce provine de pe mobile sau tablete. Tot mai des, accesul pe website-uri se face de pe un dispozitiv mobil.

De aceea, comerciantii care vor adopta primii platformele mobile vor avea un avantaj competitiv imens. Un exemplu in acest sens este eBay si aplicatia sa mobila, descarcata de peste 100 de milioane de ori si disponibila in mai multe limbi.

Exista o noua "norma" in retail: consumatorii poarta acum in buzunar, continuu si indiferent unde se afla, un intreg mall. Nu mai putem discuta despre retail fizic sau online, limitele se estompeaza. Noua abordare va fi benefica atat pentru comercianti, cat si pentru consumatori.

Cu toate acestea, nu este vorba doar de tehnologie, ci si de crearea unor experiente de shopping mai bune. Si asta este ceea ce consumatorii romani experimenteaza deja atunci cand fac achizitii online cu PayPal, fie de pe smartphone, fie de pe tableta.

Experienta Checkout de la PayPal este complet optimizata pentru aceste noi dispozitive, iar consumatorii au access la ea oriunde s-ar afla, in miscare sau atunci cand se relaxeaza pe propria canapea.

Care sunt principalii competitori ai PayPal pe plan international?

Actionam ca adaptor universal pentru internet si suntem singurul serviciu care aduce la un loc sisteme disparate si le face sa lucreze impreuna. De aceea, nu concuram cu metodele traditionale de plata, care nu au fost gandite pentru internet si care, prin natura lor, au acoperire locala.

Pregateste PayPal ceva nou pentru Romania?

Avem in plan lansarea de noi optiuni si servicii pentru piata din Romania si vom da informatii detaliate in momentul in care lucrurile se vor intampla. Intre timp, continuam sa le oferim romanilor acces la comertul global, fie in calitate de cumparatori, fie in cea de comercianti.

Aveti misiunea sa promovati PayPal ca lider in domeniul platilor mobile si online. Ati promis sa extindeti acoperirea in Scandinavia, pe pietele din Europa Centrala si de Est si in Turcia. Cum intentionati sa realizati aceasta expansiune?

Strategia noastra se bazeaza pe doi piloni, domestic si transfrontalier. Ce inseamna asta in practica? Mai multe parteneriate cu comercianti locali, operatori mobili si institutii financiare.

Veti putea vedea reprezentantii PayPal prezenti la evenimente si conferinte importante, dar si facand demersuri pentru a aduce inovatiile si expertiza noastra globala pe piata locala.

In acelasi mod in care inceputul anilor 1990 au pus bazele exploziei e-commerce, urmatorii cativa ani vor fi critici pentru platile mobile si afacerile vor trebui sa aiba prezenta mobila pentru a ramane competitive. Si aici PayPal poate ajuta. Vom face mobile atat afacerile online cat si, in viitorul apropiat, business-urile offline.

Pe de alta parte, vom continua sa ne sustinem strategia transfrontaliera, iar PayPal va fi in slujba utilizatorilor sai indiferent daca acestia achizitioneaza rochii din Franta, telefoane mobile din China sau daca vand pantofi in Statele Unite. Prezent in 193 de tari si operand in 25 de valute, PayPal activeaza in intreaga lume pentru a oferi consumatorilor si afacerilor o modalitate de a plati sau de a fi platiti.

Spuneti-ne mai multe despre dumneavoastra. Aveti un CV impresionant, care include toate etapele unei cariere de success. Care au fost cele mai mari sacrificii pe care le-ati facut pentru cariera?

Mentinerea unui echilibru intre viata profesionala si cea personala este extrem de importanta. La capitolul sacrificii, in cariera mea, au existat etape care au inclus deplasari numeroase si putin timp petrecut alaturi de familie.

Insa totul tine de stabilirea prioritatilor si gasirea echilibrului - sotia mea este reporter cu cariera internationala, astfel incat ne intelegem unul pe celalalt cand este vorba de deplasari.

Cine era Stanley Wachs, inainte ca toata lumea sa auda de el?

Am fost Senior Leader in cadrul Western Union si am contribuit la extinderea companiei in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Asia de Sud.

Cum definiti conceptul de "timp liber" si care sunt modalitatile in care va relaxati in weekend si vacante?

Timpul liber este dedicat sotiei si fiicei mele in varsta de trei ani. O alta pasiune pe care o am este sportul, in principal golful, care ma ajuta sa ma relaxez si sa imi reasez gandurile, atunci cand proiectele se inmultesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stanley Wachs PayPal, #director Europa PayPal, #Paypal romania director , #Pay Pal