Afacerile Postei Romane au scazut anul trecut cu peste 4%

Luni, 07 Februarie 2011, ora 12:05
2232 citiri
Afacerile Postei Romane au scazut anul trecut cu peste 4%

Afacerile companiei nationale Posta Romana au scazut anul trecut cu peste 4%, la 1,374 miliarde lei, fata de cifra de afaceri inregistrata in 2009, de 1,435 miliarde lei, din cauza scaderii volumului prestarilor efectuate de companie in 2010, potrivit datelor preliminate transmise Agentiei NewsIn.

"Aceasta situatie se datoreaza in mare parte conjuncturii economice nefavorabile, determinata de persistenta crizei economice, si anume: scaderea consumului, inclusiv in ceea ce priveste serviciile postale, restrangerea activitatii unor agenti economici, nevoia acestora din urma de a-si limita bugetele de cheltuieli precum si decizia agentilor de orientare catre servicii alternative de comunicatii (de exemplu trimiterea electronica a facturilor, in cazul bancilor sau a furnizorilor de telefonie)", spun oficialii Postei Romane.

Totodata, o alta cauza a reducerii volumului prestatiilor companiei a fost data de expansiunea platilor online, care a condus la diminuarea incasarilor, in cadrul oficiilor postale, din plata facturilor si achitarea de credite bancare, potrivit datelor transmise de Posta Romana, la solicitarea NewsIn.

La nivelul lui 2009, compania a inregistrat pierderi de 181,5 milioane lei, dupa ce in 2008 avusese un profit net de 32.793 lei.

Cifra de afaceri din 2009 a Postei Romane s-a ridicat la 1,43 miliarde lei, in crestere cu 2,5% fata de afacerile realizate in 2008, de 1,4 miliarde lei.

#Afacerile Postei Romane, #scadere, #diminuare incasari , #Plati online