MCSI finanteaza implementarea a 34 de servicii online

Marti, 15 Iunie 2010, ora 11:02
1724 citiri
MCSI finanteaza implementarea a 34 de servicii online

MCSI, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, finanteaza, prin fonduri structurale, implementarea a 34 de servicii online de catre ONRC, proiect cu o valoare totala eligibila de 51,9 mil. lei, din care 21,5 mil. lei finantare nerambursabila, precizeaza NewsIn.

Potrivit Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), contractul de finantare aferent a fost incheiat in data de 31 iulie 2009.

Proiectul urmeaza a se implementa in 24 de luni de la data semnarii contractului de finantare, in prezent acesta aflandu-se in stadiu avansat de implementare.

ONRC, in calitate de beneficiar al finantarii, se afla in faza de executie a contractelor de achizitie publica incheiate pentru realizarea activitatilor specifice proiectului.

Dupa implementare, cele 34 de servicii online vor fi integrate in platforma e-Romania.

Proiectul "Servicii on-line (de e-guvernare) oferite de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat" isi propune accesul cetatenilor, al mediului de afaceri si al administratiei publice la 34 servicii publice online prin intermediul unui portal dedicat, dintre care 24 servicii publice online vor fi nou create in cadrul proiectului.

De asemenea, se urmareste cresterea numarului de utilizatori ai serviciilor publice online oferite de ONRC.

Prin urmare, se estimeaza un ritm anual de crestere de 5% a numarului de utilizatori in perioada ulterioara implementarii proiectului, atingandu-se un procent de 25% in al cincilea an de functionare.

De asemenea, 16 institutii publice vor beneficia de reducerea timpului necesar obtinerii informatiilor din Registrul Comertului Central Computerizat - RCCC - conform acordurilor inter-institutionale incheiate.

Printre beneficii se numara si implementarea unui serviciu de plati online (e-payment) pentru gestionarea completa a serviciilor electronice comerciale oferite de ONRC.

"Implementarea proiectului va imbunatati semnificativ relatia dintre cetateni si ONRC, prin cresterea transparentei activitatii desfasurate, prin asigurarea coerentei si preciziei prelucrarii datelor, prin reducerea timpului de circulatie a documentelor in interiorul sistemului, datorita fluxurilor electronice de documente si introducerii verificarilor digitale.

De asemenea, se va ameliora capacitatea de prelucrare si stocare a datelor, se va imbunatati securitatea informatiilor din baza de date si a accesului la aplicatiile sistemului, si se vor reduce timpii de actualizare a bazei de date centrale", se arata in comunicatul transmis marti de MCSI.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale, sprijina - prin intermediul operatiunii 3.2.1 "Sustinerea implementarii de solutii e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband acolo unde este necesar", din cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice", Axa prioritara 3 "TIC pentru sectoarele public si privat" - dezvoltarea serviciilor oferite de Oficiul National al Registrului Comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e-romania servicii online utilizatori , #Plati online