Platile online prin card bancar au crescut in primele trei luni cu 70%

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 13:55
1928 citiri
Platile online prin card bancar au crescut in primele trei luni cu 70%

Tranzactiile online prin carduri bancare au totalizat in primul trimestru 31,85 milioane euro, in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada din 2009, fiind procesate 603.437 de tranzactii, conform datelor RomCard, citate de Gecad ePayment, producatorul platformei de comert electronic, precizeaza Mediafax.

"Aceste rezultate sunt incurajatoare pentru piata romaneasca de comert electronic. Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acest prim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatori in mediul online. Comertul electronic ramane in continuare un domeniu cu potential de crestere", a declarat, intr-un comunicat, directorul general executiv al Gecad ePayment, Carmen Sebe.

Prin platforma ePayment au fost procesate 575.000 de tranzactii, cu o valoare de 30,25 de milioane de euro.

In primele trei luni ale anului 2010, valoarea medie a unei tranzactii a fost de 52 de euro, de la 77 de euro in perioada similara a anului trecut.

"Aceasta valoare este explicata, pe de o parte, de intrarea unor noi jucatori cu produse si servicii cu valori mai mici, dar si de faptul ca majoritatea firmelor si magazinelor online au oferit promotii", se mentioneaza in comunicat.

Cele mai comercializate produse online in aceasta perioada fac parte din categoriile telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, retail si divertisment.

Totodata, cea mai spectaculoasa crestere a numarului de tranzactii s-a inregistrat in domeniul turismului - cu 270% mai mult fata de anul trecut, potrivit sursei citate.

"Turismul este una dintre industriile pe a carei crestere am pariat anul acesta si ma bucur ca rezultatele obtinute pana acum ne confirma estimarile. Acest lucru demonstreaza ca atat cumparatorii cat si operatorii de turism au inteles avantajele pe care le ofera comertul electronic in domeniul lor de activitate", a mai spus reprezentantul ePayment.

O evolutie buna au inregistrat si domeniile telecom, plata utilitatilor si divertisment unde, comparativ cu anul trecut, numarul tranzactiilor a crescut cu 230%, 178% si respectiv 160%.

Cresterile inregistrate in aceste domenii arata ca utilizatorii s-au obisnuit sa faca plati online cu cardul pentru cheltuielile recurente, dar si pentru achizitii noi, se spune in comunicat.

"Plata utilitatilor este unul dintre domeniile-cheie anul acesta. In perioada urmatoare vom asista la o crestere substantiala a numarului de tranzactii in acest domeniu. Pentru urmatoarele luni ne asteptam la evolutii bune si in turism, tinand cont ca vacanta de vara se apropie, dar si in divertisment. In ansamblu, comertul electronic isi va mentine tendinta de crestere pana la finalul anului, comparativ cu 2009", a adaugat Sebe.

Gecad ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic. Compania dezvolta si detine in prezent trei solutii proprietare - ePayment, Avangate si ARMS.

#platforma ePayment, # plati, # card, # comert online , #Plati online