Primaria Sectorului 6 implementeaza sistemul de acceptare a platilor online

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 16:53
1269 citiri
Primaria Sectorului 6 implementeaza sistemul de acceptare a platilor online

Primaria Sectorului 6 integreaza sistemul de acceptare a platilor online prin Internet, ce a fost realizat folosind modulul de plati din cadrul Ghiseului Virtual de Plati, dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, se arata in comunicatul de presa.Aceasta aplicatie va da posibilitatea cetatenilor din Sectorul 6 sa plateasca taxe si impozite online cu ajutorul cardului bancar, anunta NewsIn.


Sistemul implementat de primarie imbina infrastructura de tehnologia informatiei cu aplicatii software. Obiectivul este atat eficientizarea activitatilor interne (de tip back-office), cat si imbunatatirea calitatii serviciilor publice oferite populatiei ( de tip front-office).


MCTI sustine informatizarea administratiilor publice si in acest sens, in cea de-a doua parte a acestui an vor fi lansate apeluri de proiecte din fonduri structurale pentru patru operatiuni destinate dezvoltarii si eficientizarii serviciilor electronice: eGuvernare, Interoperabilitatea serviciilor existente, eLearning si eHealth. Bugetul disponibil pentru aceste patru operatiuni este de 75 milioane euro.


Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat proiectul "Ghiseul Virtual de Plati" la finele anului 2005. Serviciul de plata online a amenzilor de circulatie a presupus interfatarea sistemului de gestiune a amenzilor de circulatie la nivelul Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti si a Ghiseului Virtual de plati.


Aceasta modalitate de plata a fost inclusa in cadrul programului de e-Government. In prezent, intretinerea proiectului este efectuata de catre specialistii Directiei Generale pentru Tehnologia Informatiei si Programe Europene din cadrul Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).