Romanii au cumparat online de 43,5 mil euro

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 10:45
1289 citiri
Romanii au cumparat online de 43,5 mil euro

Comertul electronic cu plata online a atins, in primele sase luni din 2009, un nivel de 82% din totalul anului 2008, respectiv 43,5 milioane de euro si un numar de 570.000 de tranzactii, in crestere cu 68% fata de primele sase luni din anul anterior, conform datelor RomCard, preluate de NewsIn.

Dintre acestea, 500.000 de tranzactii in valoare de 40,5 milioane euro au fost procesate de catre GECAD ePayment.

"Evolutia pietei este una fireasca, mai ales in contextul economic actual. Comerciantii sunt nevoiti sa scada costurile, iar una dintre metodele cele mai eficiente este abordarea internetului ca si piata de desfacere cu cheltuieli mult mai mici de personal, intretinere, logistica etc.

De asemenea, s-au inmultit ofertele in toate magazinele, indiferent de domeniu, acesta fiind un alt motiv pentru evolutia atat de buna inregistrata in aceasta prima jumatate de an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008", a declarat directorul general RomCard, Marin Mitroi.

Potrivit statisticilor din sistemul ePayment, la nivelul primelor sase luni ale acestui an, cea mai mare crestere (ca numar de tranzactii) fata de anul anterior a inregistrat-o segmentul turismului si transporturilor, 158%, urmat de sectorul telecomunicatiilor si serviciilor care au crescut cu aproximativ 85% si de etail non-IT cu 67%.

Sectorul retail cu produse IT a fost singurul segment care a inregistrat o scadere usoara fata de 2008, numarul tranzactiilor fiind in scadere cu 2%, mai ales pe fondul vanzarilor in scadere din trimestrul al doilea al anului.

"In ceea ce priveste evolutia comertului electronic cu plata online prin card bancar in primele sase luni ale anului, apropierea sezonul estival a determinat o incetinire a ritmului de crestere, de la 18% la finalul primului trimestru, la 4% la finalul celui de-al doilea, fenomen de altfel natural pentru aceasta perioada a anului. Cu toate acestea, vanzarile din al doilea trimestru al anului au depasit volumul inregistrat in primul trimestru cu 34%, ajungand la 25 milioane euro", se arata in comunicatul RomCard.

#romani, #milioane, #euro, #online, #it, #plata , #Plati online