Suspecti de fraude informatice de 300.000 de euro, retinuti la Constanta

Luni, 25 Martie 2013, ora 12:53
1658 citiri
Suspecti de fraude informatice de 300.000 de euro, retinuti la Constanta

Sapte suspecti de fraude informatice cu un prejudiciu de peste 300.000 de euro au fost retinuti in urma a 26 de perchezitii domiciliare organizate de politistii si procurorii constanteni.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Bogdan Paduraru, a informat, luni, printr-un comunicat remis presei, ca descinderile au fost facute la locuintele mai multor persoane suspectate ca au obtinut fara drept datele unor conturi pe care le-au folosit pentru cumparaturi on-line din strainatate.

Bunurile erau trimise in Romania, unde erau valorificate, iar banii erau insusiti de membrii gruparii infractionale.

Gruparea avea membri si in Germania

Dintre cele 26 de perchezitii organizate de politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) si procurori de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul teritorial Constanta, cu sprijinul Politiei Romane si al jandarmilor constanteni si bucuresteni, 23 au fost efectuate in judetul Constanta, doua in municipiul Tulcea si cate una in Ilfov si judetul Olt.

"De asemenea, in cauza s-a cooperat cu autoritatile judiciare din Germania, patru dintre membrii gruparii fiind arestati acolo pentru fapte similare. Suportul informativ a fost asigurat de SRI", a mentionat reprezentantul IPJ Constanta.

Potrivit acestuia, prejudiciul estimat pana in prezent este de aproximativ 300.000 de euro.

In urma perchezitiilor au fost descoperite si confiscate mai multe computere, parfumuri, un autoturism de lux, sute de articole sportive despre care existau indicii ca au fost comandate din strainatate prin intermediul conturilor compromise, urmand a fi valorificate. Valoarea totala a bunurilor respective este de circa 150.000 de euro.

In urma probatoriului administrat, sapte persoane au fost retinute si urmeaza ca luni sa fie prezentate instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

De asemenea, alte patru persoane care in prezent nu se afla in tara urmeaza sa fie propuse pentru arestare preventiva.

"Cercetarile in cauza se efectueaza sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, acces fara drept la un sistem informatic si fraude informatice", conform oficialilor IPJ Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retineri fraude informatice, #fraude cumparaturi online, #retea fraude informatice Constanta , #Plati online