Un nou pas pentru cenzura internetului din China

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 10:26
1710 citiri
Un nou pas pentru cenzura internetului din China
SURSA: guardian.co.uk

Capii celor mai importante firme IT din China au cazut de acord sa cenzureze mult mai strict continutul internetului, din cauza partidului Comunist, care vrea sa stranga cureaua in mediul online.

Executivii a 39 de companii de internet, telecomunicatii si grupuri IT au ajuns la un "consens" conform caruia companiile de internet "trebuia sa isi intareasca autocontrolul si autodisciplina", potrivit Financial Times.

In vizorul companiilor IT sunt raspandirea pe internet a "zvonurilor, pornografiei, infractiunilor si altor informatii ilegale care ar putea face rau".

Vestea ar putea aduce neliniste investitorilor care vor sa intre in industria IT din China, reticenti la interventia tot mai hotarata a guvernului chinez asupra pietei internetului.

China are peste 500 de milioane de utilizatori de internet, conform datelor guvernamentale, adica mai mult decat oricare alta tara si decat Uniunea Europeana.

Partidul Comunist care se afla la conducere in China se bazeaza pe internet pentru cresterea economiei dar aplica cenzura asupra continutului pentru a se asigura ca informatiile care circula in online nu ii pot afacta legitimitatea.

#internet China, #piata internet China, #utilizatori internet China , #Provider internet