Google vrea recunoasterea domeniilor ".lol", ".doc" sau ".google"

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 17:38
1655 citiri
Google vrea recunoasterea domeniilor ".lol", ".doc" sau ".google"

Google a solicitat recunoasterea unor extensii precum ".google", ".doc" sau ".lol" in incercarea de a usura activitatea utilizatorilor si de a le oferi mai multe optiuni.

Organizatia care se ocupa cu alocarea domeniiilor catre site-uri din intreaga lume va anunta in iunie daca vor fi adaugate pe lista celor deja existente printre care se numara ".com" sau ".gov", potrivit Mashable .

"Se estimeaza ca pana in 2016, jumatate din populatia lumii va avea acces la internet, insa cu toate acestea, jumatate dintre site-urile pe care le utilizam apartin domeniului ".com", printre primele domenii create in 1984", a precizat un reprezentant Google pe blogul oficial al companiei.

"In ciuda oportunitatilor mari pe care internetul le ofera, inca exista nenumarate intrebari legate de o posibila diversitate a domeniilor, a caror numar a crescut cu 14 unitati timp de 28 de ani", a adaugat reprezentantul.

Google isi propune sa incadreze domeniile in patru categorii cum ar fi: marci comerciale ".google", cele legate de business ".docs", cele care imbogatesc experienta utilizatorilor cum sunt ".youtube", sau pentru distractie ".lol".

Reprezentantii motorului de cautare au mentionat, de asemenea, ca prin acesta masura urmaresc si sa minimalizeze efectele incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala si sa ajute utilizatorii.

"Este un domeniu in care mai poti face schimbari si suntem foarte curiosi sa vedem cum s-ar putea incadra noile domenii intre cele deja existente", au declarat reprezentantii companiei.

#domenii lol, #extensii domenii, #lol google docs domenii , #Retele internet