Atacul cibernetic fara precedent impotriva Spamhaus provine din Rusia

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 14:23
1635 citiri
Atacul cibernetic fara precedent impotriva Spamhaus provine din Rusia

Puternicul atac informatic de saptamana trecuta impotriva unei companii europene ce inregistreaza e-mailuri de tip spam, Spamhaus, provenea din Rusia, a declarat luni directorul unei firme de securitate pe Internet pentru cotidianul rus Vedomosti.

Activisti rusi s-au aflat in spatele atacului efectuat de hackeri ce a vizat Spamhaus, un grup cu sediul la Geneva ce publica "liste negre" cu adrese de spam utilizate de servicii de mesagerie electronica cu scopul filtrarii e-mailurilor nedorite, a declarat Aleksandr Liamin, directorul general al site-ului Highloadlab.com, cu sediul in Rusia, relateaza AFP.

Organizatorii atacului au infectat servere cu nume de domenii (DNS) pe web, supraincarcand reteaua mondiala. Potrivit Spamhaus, atacul a inceput dupa ce grupul a plasat pe lista sa un site olandez, Cyberbunker.

Spamhaus a vizat in mod clar Cyberbunker, care ar fi putut sa fie ajutat de hackeri provenind din Europa de Est, scria presa.

Intr-un interviu pentru site-ul public de stiri RT, Sven Olaf Kamphuis, care s-a prezentat drept purtator de cuvant al hackerilor, a declarat ca Cyberbunker este doar una dintre firmele care au participat la atacul efectuat ca replica la tactici de "intimidare" ale Spamhaus.

"Spamhaus a suparat multa lume, in ultimii ani, santajand furnizori de acces la Internet si operatori pentru ca acestia sa deconecteze clienti fara hotarare judecatoreasca sau proces", a declarat el.

#atac cibernetic Spamhaus, #pirati informatici Rusia, #hackeri Cyberbunker, #atacuri informatice Rusia , #Securitate IT