China neaga ca ar fi in spatele atacurilot cibernetice recente

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 15:20
1242 citiri
China neaga ca ar fi in spatele atacurilot cibernetice recente
Foto: NewYorker.com

Guvernul chinez neaga acuzatiile firmei de securitate informatica Mandiant, conform carora in spatele atacurilor cibernetice care au vizat presa, companiile si mai multe agentii guvernamentale din SUA, s-ar afla armata din China.

Declaratiile companiei Mandiant - unul dintre consilierii administratiei americane in materie de securitate informatica - sunt "nefondate", a afirmat Geng Yansheng, purtator de cuvant al Ministerului chinez al Apararii, intr-un comunicat, informeaza AFP, conform Agerpres.

"Atacurile cibernetice sunt prin natura lor transnationale, anonime si inselatoare. Exista multe incertitudini legate de originea lor", a explicat acesta. "A te baza pe adresele IP ale unor computere pentru a ajunge la concluzia ca aceste atacuri vin din China denota o ignorare a regulilor tehnice elementare", a mai sustinut ministerul chinez.

"Toata lumea stie ca zilnic adrese IP sunt subtilizate pentru a fi folosite in atacuri virtuale", a adaugat aceeasi sursa, repetand astfel versiunea clasica a apararii autoritatilor chineze pe acest subiect.

Mandiant a acuzat in aceasta saptamana armata chineza ca ar controla sute sau chiar mii de hackeri, dintre cei mai periculosi din lume, dupa ce a efectuat sute de anchete in acest sens in cursul ultimilor trei ani. Raportul de 74 de pagini este concentrat pe un grup, "APT1", acronimul de la "Advanced Persistent Threat", care ar fi furat cantitati enorme de informatii si ar fi tintit infrastructuri importante din SUA, precum cele energetice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piraterie informatica China, #atacuri cibernetice China, #hackeri china, #securitate informatica China , #Securitate IT