Cine alege cele mai bune parole?

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 13:09
1748 citiri
Cine alege cele mai bune parole?

Adolescentii si adultii tineri sunt considerati a sti mai multe lucruri despre tehnologie decat cei mai in varsta, dar cand vine vorba de siguranta parolelor alese, intelepciunea vine cu varsta.

Conform unui nou studiu condus de Universitatea Cambridge, persoanele de peste 55 de ani sunt mai predispuse la alegerea unei parole sigure decat cei sub 25 de ani, scrie Mashable.

Analiza releva ca din aproximativ 70 de milioane de utilizatori Yahoo, cei de peste 55 de ani au ales parole de doua ori mai sigure decat adolescentii si tinerii de pana in 25 de ani. Informatia face parte din cel mai mare studiu realizat vreodata pe baza sigurantei parolelor.

"Exista o tendinta generala spre alegerea unor parole mai bune pe masura ce intainteaza in varsta, mai ales impotriva atacurilor online, unde siguranta parolelor creste odata cu grupa de varsta", scrie Joseph Bonneau, om de stiinta specializat in calculatoare.

El a notat ca limbajul are de asemenea un impact major asupra sigurantei parolei. Spre exemplu, parolele alese de vorbitorii de indoneziana erau printre cele mai slabe, in timp ce nemtii si coreenii au ales cele mai bune parole.

Raportul a mai descoperit ca acei utilizatori care isi schimba parola fel mai des au sanse mai mari sa aleaga o parola puternica, in timp ce utilizatorii site-ului Yahoo care si-au resetat parolele dupa ce au raportat compromiterea conturilor lor nu au ales parole mai bune.

#siguranta parole Internet, #parole sigure conturi Internet , #Securitate IT