Cresc investitiile in securitatea IT

Luni, 20 Noiembrie 2006, ora 12:23
1257 citiri

Pentru protejarea angajatilor care lucreaza la distanta, majoritatea decidentilor IT vor recurge anul viitor la sporirea investitiilor in securitate, doua cincimi dintre acestia anuntand investiti cu 10% mai mari in 2007, informeaza un comunicat Cisco.Studiul, publicat astazi de Cisco, privind decidentii din domeniul IT, releva ca numarul de apeluri catre centrele de asistenta tehnica privind problemele de securitate este in crestere.

Efectuat in vara aceasta de catre o firma independenta de cercetare a pietei, studiul analizeaza raspunsurile oferite de peste 1000 de tele-angajati si 1000 de decidenti din domeniul IT din 10 tari: SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Japonia, China, India, Australia si Brazilia.

Aceste rezultate recente evidentiaza gravitatea aspectelor semnalate in studiul efectuat in luna octombrie.

Cercetarea arata contradictiile dintre constientizarea de catre teleoperatori a problemelor de securitate si comportamentul lor real, precum si perceptia deconcertanta privind rolul profesionistilor IT in controlarea utilizarii dispozitivelor de la nivelul organizatiilor - laptop-uri, PDA-uri si telefoane inteligente.

Aproximativ 38% dintre decidentii IT au raportat o crestere a numarului de apeluri catre centrele de asistenta tehnica privind problemele de securitate.

Problematica acestor apeluri o constituie utilizatorii si dispozitivele lor, care cad prada atacurilor din partea virusilor, inselaciunii prin intermediul mesajelor spam, furtului de identitate si altor activitati rau intentionate.

Doua treimi (67%) dintre respondentii IT au declarat ca se asteapta ca investitiile pentru solutii de securitate sa creasca anul viitor. Doua cincimi (41%) se asteapta ca investitiile sa creasca cu mai mult de 10%.

Profesionistii IT din China, India si Brazilia - trei tari relativ nou-venite pe piata Internetului, insa caracterizate de economii cu ritmurile printre cele mai rapide de dezvoltare din lume - se situeaza pe primele locuri.

Bloombiz