Culmea spionajului informatic. Si suspectii de terorism trebuie informati ca au fost monitorizati

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 11:28
2154 citiri
Culmea spionajului informatic. Si suspectii de terorism trebuie informati ca au fost monitorizati

Uniunea americana de aparare a libertatilor civile (ACLU) a depus plangere, joi, impotriva administratiei Obama pentru a o constrange sa informeze acuzatii de terorism ca au fost spionati in cadrul programului Agentiei de Securitate Nationala (NSA).

Aceasta plangere depusa in fata unui tribunal din New York, in virtutea legii privind libertatea de informare, are ca scop sa "arate cum justifica administratia mentinerea acuzatilor in intuneric complet in legatura cu elementele acuzarii (obtinute) prin supravegherea de catre NSA si sa spuna care este politica in prezent", a explicat Patrick Toomey, avocat din cadrul ACLU pentru afaceri privind securitatea nationala.

"Abtinandu-se sa le spuna acuzatilor ca au fost supravegheati de NSA in virtutea legii amendate de FSA (care autorizeaza supravegherea comunicatiilor internationale ale americanilor), administratia impiedica efectiv ca programul sau de interceptari fara mandat judiciar sa fie evaluat de justitie", a adaugat el intr-un comunicat.

"Departamentul Justitiei a declarat Curtii Supreme ca examinarea legii privind spionajul este posibila dar a facut-o imposibila pastrand secretul in privinta celor care au fost spionati, incusiv in fata acuzatilor care au dreptul legal sa stie" acest lucru, a declarat el.

In cinci ani de aplicare a legii, "nici macar un acuzat nu a fost informat in legatura cu intentia Guvernului de a folosi sau de a publica elemente" obtinute in acest fel, se poate citi in plangerea de zece pagini.

ACLU explica in aceasta plangere ca a contactat diviziile penala si de securitate nationala din cadrul Departamentului Justitiei, precum si biroul procurorilor federalui si FBI, pentru a i se preda dosarele in cauza, dar fara rezultat.

#spionaj informatic SUA, #spionaj informatic legislatie, #spionaj informatic lege America , #Securitate IT