Efectul ACTA: Un nou site pentru descarcare de filme a fost inchis

Luni, 06 Februarie 2012, ora 23:01
2463 citiri
Efectul ACTA: Un nou site pentru descarcare de filme a fost inchis

Cea mai recenta "victima" a efectului ACTA a fost BTJunkie, unul dintre cele mai cunoscute site-uri de torrente din lume, care s-a inchis luni, dupa sapte ani de existenta.

Utilizatorii site-ului sunt acum intampinati de urmatorul mesaj din partea fondatorilor: "BTJunkie 2005-2012. Acesta este sfarsitul, prieteni. Decizia nu a fost una usoara, dar am hotarat in mod voluntar sa inchidem site-ul. E timpul sa mergem mai departe. A fost o experienta unica".

Specialistii se indoiesc insa ca decizia de inchidere a BTJunkie a fost una voluntara. Ei spun ca site-ul ar fi avut aceeasi soarta ca Megaupload sau Pirate Bay, care au fost inchise de autoritati, fondatorii lor ajungand la inchisoare.

De asemenea, fondatorii Piratebay, unul dintre cele mai cunoscute si longevive website-uri dedicate gazduirii si distribuirii de fisiere torrent, au fost condamnati la inchisoare pentru incalcarea legii drepturilor de autor prin facilitarea accesului la software piratat, filme noi preluate direct din salile de cinema si alte creatii protejate.

Desi tratatul va ajunge in Parlamentul European pentru a fi votat abia in luna mai, pe baza legislatiei actuale au fost inchise site-uri precum Megaupload.com sau Ex.ua, cel mai popular site de descarcat filme si muzica din Ucraina.

#Btjunkie, #ACTA antipiraterie, #siteuri inchise Acta, #legislatie UE Acta , #Securitate IT