Gigantii IT incep sa-i vaneze pe extremistii si teroristii de pe Internet

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 17:49
2884 citiri
Gigantii IT incep sa-i vaneze pe extremistii si teroristii de pe Internet
Foto: Joshuapundit.blogspot.com

Conturile teroristilor care posteaza frecvent materiale violente sau propagandistice pe retelele de socializare vor fi vanate de o coalitie a celor mai mari firme IT care detin aceste retele.

YouTube, Facebook, Twitter si Microsoft vor coopera indeaproape pentru a elimina continutul cu caracter extremist de pe site-uri, anunta Reuters.

Gigantii IT vor folosi o baza comuna de hashtag-uri, amprente digitale unice adaugate textelor si imaginilor eliminate anterior, pentru a permite colegilor sa identifice mai rapid continutul de acelasi tip.

"Speram ca aceasta colaborare sa creasca eficienta masurilor de eliminare a continutului cu caracter extremist care a devenit extrem de presant", au mentionat intr-un comunicat de presa companiile implicate in aceasta campanie.

Chiar daca pana acum au respins interventiile guvernelor referitor la modul in care ar trebui sa gestioneze continutul de pe platformele pe care le administreaza, gigantii IT se vad nevoiti sa faca un pas inapoi in fata presiunii tot mai mari exercitate de oficialii din Occident pe tema distribuirii mesajelor propagandistice ale gruparilor extremiste din toata lumea.

YouTube si Facebook au ajuns la un nivel in care hashtag-urile sunt aplicate automat pe postarile considerate a intra in categoria mesajelor cu caracter extremist, dar alte retele s-au bazat pana acum doar pe raportarile date de alti utilizatori cu privire la continutul postarilor.

De asemenea, acestia folosesc operatori umani care sa indeparteze mesajele respective, timpul alocat acestor operatiuni fiind extrem de indelungat.

In primele 8 luni ale acestui an, Twitter a suspendat 235.000 de conturi care raspandeau mesaje propagandistice ale extremistilor din diverse grupari teroriste, dar, in ultimele luni, compania a fost nevoita sa mareasca numarul personalului care se ocupa cu identificarea si blocarea raspandirii mesajelor extremiste.

Anul trecut, UE a organizat prima intrunire a Forumului pentru Internet, unde s-a abordat direct problema reprezentata de raspandirea mesajelor cu caracter extremist in mediul online.

Forumul se va intruni din nou saptamana aceasta, oficialii europeni facand deja presiuni asupra comapniilor din IT pentru a veni mai rapid cu solutii de contracarare a raspandirii fenomenului extremist in mediul online.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terorism online, #postari extremiste, #cenzura internet , #Securitate IT