Google risca o amenda din partea UE

Luni, 18 Februarie 2013, ora 17:14
1164 citiri
Google risca o amenda din partea UE
Foto: The Guardian

Google ar putea fi amendata de catre autoritatile europene dupa ce a depasit termenul limita pana la care trebuia sa demonstreze cum se va alinia la politica Uniunii cu privire la confidentialitatea datelor.

Compania "nu a oferit niciun raspuns precis si eficient" la recomandarile UE in domeniul protejarii datelor, se arata intr-un comunicat al Comisiei nationale pentru IT si libertati civile din Franta (CNIL), scrie Mediafax.

Autoritatile de reglementare din UE sunt hotarate sa actioneze si sa continue investigatiile si "masurile punitive ar trebui sa aiba loc in cateva luni", a anuntat CNIL, care a condus ancheta in numele autortatii europene de protectie a datelor.

Google, operatorul celui mai mare motor de cautare la nivel mondial, se confrunta cu investigatii ale autoritatilor de reglementare din intreaga lume, in conditiile in care lanseaza noi servicii, iar concurenta cu Facebook pentru utilizatori si publicitate se intensifica.

Google a lansat anul trecut un un set omogen de politici ale companiei pentru peste 60 de produse, starnind critici din partea autoritatilor de reglementate, ingrijorate ca datele clientilor nu sunt protejate suficient.

#investigatii Google CE, #protectie date Google, #directive UE protectia datelor , #Securitate IT