Guvernul american, deranjat de spionajului industrial al strainilor

Joi, 21 Februarie 2013, ora 09:30
1563 citiri
Guvernul american, deranjat de spionajului industrial al strainilor

Administratia Obama a anuntat miercuri strategia sa de lupta impotriva spionajului industrial, in conditiile unui val recent de atacuri cibernetice impotriva unor organizatii si companii americane si ale unor acuzatii conform carora armata chineza s-ar afla in spatele unor din aceste atacuri.

Aceasta strategie vizeaza "sa coordoneze si sa amelioreze masurile luate de stat pentru a proteja inovatia, motorul economiei americane si pilonul locurilor de munca", a precizat un responsabil al executivului american, relateaza AFP, conform Agerpres.

"Furtul de secrete industriale poate sa afecteze avantajul competitiv al intreprinderilor pe pietele straine, sa reduca exporturile in lumea intreaga si sa puna in pericol angajatii americani", a adaugat responsabilul sub rezerva anonimatului.

El a subliniat ca aceasta strategie nu este "concentrata" pe o tara in special, nici exclusiv pe cibersecuritate, chiar daca acest aspect are un "rol important".

Societatea Mandiant, unul dintre consilierii guvernului american in materie de securitate informatica, a acuzat recent armata chineza ca ar controla sute chiar mii de hackeri, printre cei mai virulenti din lume, dupa ce a efectuat sute de investigatii pe acest subiect in ultimii trei ani.

China a respins, miercuri, din nou, categoric, raportul grupului Mandiant, calificand aceste acuzatii drept "nefondate". "Ciberatacurile sunt prin natura transnationale, anonime si inselatoare, exista multe incertitudini privind originea lor", a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului chinez al Apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#strategie SUA atacuri cibernetice, #combatere spionaj industrial SUA, #pirati informatici SUA , #Securitate IT