Hackeri internationali, spioni ai armatei chineze

Marti, 19 Februarie 2013, ora 10:02
1402 citiri
Hackeri internationali, spioni ai armatei chineze

Armata chineza se afla in spatele mai multor hackeri care au intreprins atacuri cibernetice impotriva unor firme si organizatii americane, arata o firma de securitate informatica din SUA.

In ultimii trei ani, societatea Mandiant, care ofera asistenta guvernului american in domeniul securitatii pe internet, a descoperit prin intermediul a sute de anchete ca organizatiile care lanseaza ciberatacuri asupra unor ziare americane, agenti guvernamentale si diferite societati "isi au sediile in special in China, iar guvernul chinez are cunostinta de aceste activitati", transmite AFP, citata de Agerpres.

Documentul se axeaza pe activitatea unui grup, APT1, acronimul "Advanced Persistent Threat", care ar fi sustras o imensa cantitate de informatii vizand infrastructuri importante si activitati americane in domeniul energetic.

"Credem ca APT1 este capabil sa duca la bun sfarsit o campanie complexa de spionaj pe internet, deoarece primeste sprijin guvernamental", noteaza Mandiant.

Aceasta organizatie este de fapt o filiala a Armatei Populare de Eliberare, denumita Unitatea 61398, si autorii atacurilor sale actioneaza in interiorul unui imobil cu 12 etaje, situat intr-o suburbie a Shanghaiului, conform aceleiasi surse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri cibernetice China, #piraterie cibernetica China, #hackeri armata chineza, #sustinere hackeri , #Securitate IT