Internetul chinez, victima a unui masiv atac informatic

Marti, 27 August 2013, ora 15:05
1191 citiri
Internetul chinez, victima a unui masiv atac informatic

Internetul chinez a fost tinta unui atac informatic de proportii, "cel mai important pe care l-a cunoscut vreodata" si care a perturbat puternic accesul la site-uri gazduite in China, relateaza marti AFP.

Site-urile ale caror adrese contin ".cn" au fost vizate de un atac de negare a serviciului (DDoS) timp de aproximativ doua ore, duminica dimineata, a precizat intr-un comunicat Centrul de chinez de informatii privind retelele de internet (CNNIC).

Un atac de negarea a serviciului de internet consta in inundarea cu cautari a unui server informatic pentru a bloca sau perturba in mare parte functionarea acestuia. Un al doilea atac DDoS a survenit cateva ore mai tarziu si a crescut in intensitate, devenind "cel mai grav atac suferit vreodata" de internetul chinez, potrivit CNNIC. "Unele site-uri au inregistrat o incetinire a numarului de vizitatori sau s-au intrerupt", a precizat CNNIC.

Washingtonul a denuntat in repetate randuri atacuri informatice provenite din China si care au vizat site-uri web ale unor organizatii guvernamentale americane. In martie 2013, presedintele SUA Barack Obama a avertizat direct autoritatile chineze in legatura cu astfel de actiuni. La randul sau, Beijingul s-a aparat, argumentand ca si China este victima unor atacuri informatice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac informatic China, #atac internet China, #atac cibernetic siteuri cn , #Securitate IT