Kasperski: Atacurile informatice, din ce in ce mai periculoase

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 12:34
1323 citiri
Kasperski: Atacurile informatice, din ce in ce mai periculoase

Atacurile informatice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) devin din ce in ce mai puternice, statisticile din a doua jumatate a anului 2011 aratand ca intensitatea medie a unui astfel de atac a fost cu 57% mai mare (110 Mbit/sec), potrivit Kaspersky Lab.

Distributed Denial-of-Service este un tip de atac informatic care se produce atunci cand mai multe sisteme sunt folosite pentru a supra-incarca banda unei retele, prin trimiterea continua de comenzi catre serverele acesteia.

Astfel, informatiile primite de la sistemul Kaspersky Lab de monitorizare a retelelor de tip botnet si de la Kaspersky DDoS Prevention indica faptul ca cel mai puternic atac din semestrul doi al anului trecut a avut o intensitate cu 20% mai ridicata decat cel din prima jumatate a lui 2011, cumuland un total de 600 Mbit/sec.

"Atacurile DDoS sunt folosite atat ca act de protest, cat si ca o metoda eficienta de a exercita presiune asupra competitorilor. Cei care detin un business in comertul online (magazine online, licitatii, forumuri cu anunturi de mica publicitate etc.) sunt o tinta frecventa a atacurilor, 25% dintre acestea fiind directionate catre astfel de site-uri.

De asemenea, proportia atacurilor asupra paginilor web guvernamentale creste gradual, in a doua jumatate a anului trecut atingand 2%.

Flood-ul HTTP ramane cel mai popular tip de atac DDoS (80%). Acesta presupune trimiterea simultana a unui numar foarte mare de cereri HTTP catre site-ul atacat, computerele bot incercand fie sa acceseze o singura pagina a site-ului, fie sa descarce un anumit fisier de pe acesta.

In ciuda simplitatii acestor tehnici, cercetatorii au identificat recent o schimbare a metodei traditionale de atac DDoS - de la folosirea unei cantitati mari de trafic web, la exploatarea mai multor resurse de pe server-ul atacat. Folosind aceasta metoda, atacatorii pot initia tentative DDoS foarte eficiente cu minimum de efort.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atacuri informatice Ddos kaspersky, #kaspersky atacuri web, #atacuri web comert online , #Securitate IT