Mazilu (SRI): Sistemul financiar bancar este cel mai bine pregatit pentru amenintarilor cibernetice

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 15:17
1355 citiri
Mazilu (SRI): Sistemul financiar bancar este cel mai bine pregatit pentru amenintarilor cibernetice

Sistemul financiar bancar este cel mai bine pregatit, in prezent, in Romania, sa raspunda amenintarilor cibernetice, a declarat, miercuri, directorul adjunct al Centrului de National CYBERINT din cadrul Serviciului Roman de Informatii, Gabriel Mazilu.

Potrivit acestuia, CYBERINT investigheaza primul botnet romanesc specializat in furtul informatiilor personale si bancare.

"Investigam primul botnet (botnet-retea de computere infestate care poate fi folosita de criminalii cibernetici n.r ) romanesc specializat in furtul informatiilor personale si bancare. Din acest punct de vedere, daca acum cativa ani vorbeam de botnetii specializati in furtul de date personale si bancare de tipul celor Zeus si SpyEye, in prezent constatam ca exista un botnet de origine romaneasca suficient de performant sa fie extrem de atractiv si performant pentru piata neagra a criminalitatii informatice", a spus Gabriel Mazilu.

Institutul Bancar Roman (IBR) organizeaza a-VI-a editie a conferintelor Cyberthreats, organizatorii precizand ca aceasta editie se va axa pe riscurile majore datorate amenintarilor mai vechi si mai noi si a metodelor de a tine pasul cu acestea, atat tehnologic, cat si organizational si procedural.

De asemenea, vor fi analizate principii si metode de managementul riscurilor si crizelor.

#amenintari cibernetice banci, #sistem bancar amenintari cibernetice, #Mazilu amenintari cibernetice , #Securitate IT