Microsoft: un malware poate prelua controlul asupra conturilor de Facebook

Marti, 14 Mai 2013, ora 11:12
1323 citiri
Microsoft: un malware poate prelua controlul asupra conturilor de Facebook
Sursa foto: HIT.ro

Microsoft a lansat o atentionare pentru utilzatorii care folosesc Mozilla si Chrome si care sunt, potrivit companiei, in pericol sa li se sparga conturile de Facebook.

Malware-ul, detectat intial in Brazilia, este mascat sub forma unei extensii Google Chrome si sub forma unui add-on Mozilla Firefox. Evident, avand in vedere ca "alarma" de securitate a fost "trasa" de Microsoft, care are toate motivele sa incerce sa-si atraga useri pentru Internet Explorer, v-ati putea gandi ca avem de-a face cu o campanie. Din pacate, nu este asa, malware-ul este intr-adevar periculos.

Trojan:JS/Febipos.A, cum a fost denumita amenintarea informatica, lucreaza intr-un mod banal, se arata in cel mai recent raport de securitate al Microsoft. Malware-ul incearca sa se actualizeze (in acelasi mod in care o face si o extensie de Chrome, de exemplu), iar tocmai de aceea detectia este mai grea.

Citeste mai multe despre Microsoft: un malware poate prelua controlul asupra conturilor de Facebook pe HIT.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#malware Facebook, #preluare conturi Facebook virus, #troian Facebook, #virus update extensie Chrome, #malware update addon Mozilla , #Securitate IT