Milioane de hackeri au atacat site-urile guvernului israelian in ultimele zile

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 08:33
2149 citiri
Milioane de hackeri au atacat site-urile guvernului israelian in ultimele zile

Peste 44 de milioane de atacuri informatice asupra site-urilor guvernului israelian au fost inregistrate incepand de miercuri, cand a inceput ofensiva fortelor israeliene in Gaza, a anuntat duminica guvernul israelian, transmite Reuters.

Potrivit ministrului israelian de finante, Yuval Steinitz, un singur atac cibernetic a avut succes, insa site-ul vizat a fost paralizat doar timp de sase-sapte minute.

"Guvernul israelian este in prezent angajat intr-un razboi pe un al doilea front, cel al atacurilor cibernetice", a declarat Yuval Steinitz. Potrivit acestuia este vorba de un numar de atacuri fara precedent, adaugand ca au fost vizate site-urile Ministerului Apararii, ale prim-ministrului, presedintiei si Ministerului de Externe. In mod normal, site-urile guvernamentale israeliene sunt vizate zilnic de cateva sute de atacuri informatice.

Yuval Steinitz nu a dezvaluit cine au fost autorii acestor atacuri, insa sambata piratii informatici din gruparea Anonymous au anuntat ca au vizat peste 700 de institutii private si publice si chiar au reusit sa blocheze baza de date a bancii Bank of Jerusalem. De asemenea, Anonymous afirma a blocat pentru scurt timp pagina de Internet a Ministerului israelian de Externe.

Ambele parti implicate in conflictul din Gaza, in special Israelul, folosesc retele sociale ca instrumente de lupta. Fortele israeliene sunt prezente pe orice platforma disponibila in timp ce militantii palestinieni sunt activi pe Twitter.

#hackeri atac Israel, #atac informatic Israel, #guvern Israel , #Securitate IT