NSA poate supraveghea 75% din traficul pe internet din SUA

Miercuri, 21 August 2013, ora 11:01
1124 citiri
NSA poate supraveghea 75% din traficul pe internet din SUA

Agentia Nationala de Securitate (NSA) a Statelor Unite are capacitatea de a supraveghea pana la 75% din traficul total pe Internet din SUA, informeaza un articol publicat miercuri in cotidianul Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Citand o serie de fosti si actuali responsabili de la NSA, Wall Street Journal subliniaza ca aceasta cifra este mult mai mare decat cea comunicata anterior de autoritatile americane dupa dezvaluirile lui Edward Snowden cu privire la programele de supraveghere americane.

La inceputul lunii august, NSA a dat publicitatii un comunicat oficial potrivit caruia este interesata de doar 1,6% din datele care circula pe Internet, dintre care doar 0,025% sunt selectionate efectiv pentru a fi examinate.

De asemenea, Wall Street Journal adauga ca NSA pastreaza continutul unor emailuri trimise de cetatenii americani si ca filtreaza apelurile locale efectuate prin intermediul Internetului. In concluzie, dupa ce a obtinut un mandat semnat de judecator agentia este in masura sa intercepteze practic toate informatiile care exista online.

Aceste dezvaluiri vin dupa ce Washington Post a publicat un articol potrivit caruia NSA a incalcat regulile privind confidentialitatea si si-a depasit autoritatea legala de mii de ori in fiecare an incepand cu 2008, cand Congresul i-a oferit puteri extinse.

Fostul consultant al Agentiei de Securitate Nationala (NSA) a SUA Edward Snowden, care a obtinut azil pentru un an in Rusia, a fost primul care a dezvaluit ca NSA monitorizeaza telefoanele si traficul pe Internet al americanilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj electronic SUA, #monitorizare comunicare internet, #supraveghere internet SUA , #Securitate IT