ONU si Guvernul SUA, atacate de hackeri

Miercuri, 03 August 2011, ora 14:23
1326 citiri
ONU si Guvernul SUA, atacate de hackeri

Expertii in securitate au descoperit cea mai mare serie de atacuri cibernetice din istorie, ce include infiltrari in retelele a 72 de organizatii, printre care cea a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). 

Compania de securitate IT McAfee, care a descoperit atacurile, a anuntat ca exista un singur stat in spatele acestor atacuri, desi a refuzat sa il numeasca. Totusi, expertul companiei care a sustinut prezentarea despre atacuri a mentionat ca toate probele indica implicarea Chinei, relateaza Reuters.

Lunga lista a victimelor campaniei de atacuri, ce a durat cinci ani, include si guvernele Statelor Unite, Taiwanului, Indiei, Coreei de Sud, Vietanamului si Canadei, Asociatia Natiunilor din Sud-estul Asiei, Comitetul Olimpic International, Agentia Mondiala Anti-Dopaj si mai multe corporatii.

In cazul ONU, hackerii au intrat intr-o retea de computere al Secretariatului ONU din Geneva, in 2008, unde au stat ascunsi aproape doi ani si au furat multe date confidentiale.

"Pana si noi am fost surprinsi de diversitatea organizatiilor care au cazut victime", a declarat vicepresedintele McAfee, Dmitri Alperovitch.

"Ce se intampla cu aceste date... este inca un mare semn de intrebare. Totusi, daca o fractiune din acestea se folosesc pentru a realiza produse concurente sau pentru infrangerea unui concurent in cazul unor negocieri, ar insemna o amenintare economica masiva", a precizat oficialul McAfee.

Compania a descoperit atacurile in luna martie. Cel mai scurt atac a durat doar o luna, iar cel mai indelungat, asupra retelei Comitetului Olimpic International, a durat 28 de luni.

"Companiile si guvernele sunt violate si jefuite in fiecare zi. Ele pierd avantajele economice si secrete nationale in fata unor concurenti fara scrupule", a declarat Alperovitch. El a precizat ca scala atacului este "terifianta".

Citeste continurea pe ziare.com

#atacuri cibernetice onu, #hackeri, #hackeri onu, #hackeri , #Securitate IT